Tuzla ‘vefa’ ile iyiliği Kızılayla dalga dalga büyüttü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen ve Kovid-19’la mücadelede evinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için yaygınlaştırılan “Vefa Projesi”, Tuzla’da iyilik ve merhametin dalga dalga büyümesini sağlıyor.

Tuzla ‘vefa’ ile iyiliği Kızılayla dalga dalga büyüttü
Tuzla ‘vefa’ ile iyiliği Kızılayla dalga dalga büyüttü
GİRİŞ 31.03.2020 22:58 GÜNCELLEME 31.03.2020 22:58

Vefa Projesi, Dünya İle Birlikte Türkiye’yi de Etkisi Altına Alan Yeni Tip Koronavirüsle (Kovid-19) Mücadele Sürecinde de Önemli Bir Misyon Yüklendi.

65 Yaş Üstü İle Kronik Hastalıkları Bulunan Vatandaşların Evden Çıkmalarına Gelen Kısıtlama Sonrasında Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi’nde Yer Alarak, Türkiye’nin 81 İlindeki Yaşlılar İçin Seferber Edildi.

Yeni Süreçte İçişleri Bakanlığı İle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koordinesinde Aile Sosyal Destek Personelinden (ASDEP) Tuzla Kaymakamlık, Tuzla Belediyesi, Tuzla Emniyeti, Tuzla Kızılay, Tuzla Sosyal Yardımlaşama Vakfına Kadar Tüm Birimler, Evinden Çıkamayan Yaşlı Vatandaşların İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere “Vefa” Çatısı Altında Buluştu.

BİR HAFTA İÇİNDE ON BİNLERCE VATANDAŞIN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının Yönlendirmeleriyle Hijyen Malzemesi Bağış Yapan Firmanın Tedarikleriyle Tuzla Kızılay Ekiplerince KYK Yurtlarında Karantina Altında Olan Vatandaşlar İçin 10 Bin Hijyen Kitin Teslimatı Yapıldı. Ayrıca Tuzla Genç Kızılay Ekibi de “TUZLA VEFA SOSYAL DESTEK” Gruplarıyla Tuzla’da Bulunan 65 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara Hizmet Vermeye Başladı.

“VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU”

(Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılay Tuzla Şubesi, Tuzla Emniyet Müdürlüğü, Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tuzla Müftülüğü ve Diğer Kurumlarla) Oluşan Ekipleri Ortak Çalışmayla Tuzla’da Başta İhtiyaçlarını İhtiyacını Karşılayacak Kimsesi Bulunmayan Yaşlı Ve Kronik Hastanın Yardımına Koştu. Ekipler, Temel İhtiyaçları Karşılamanın Yanında, Sokağa Çıkma Yasağı Bulunanların Maaşlarını Evlerinde Alabilmeleri Sürecine de Banka Görevlilerinin Yetişemediği Noktalarda Destek Veriyor.

TUZLA DEVLET HASTANESİ VE OKAN HASTANESİNE DESTEK DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay Tuzla Şubesinde Gerçekleşen Olağan Yönetim Kurulu Toplantısının Ardından Şube Başkanı Sebahattin Demirci ve Yönetim Kurulu Tuzla’da Pandemin Olarak Sayılan Tuzla Devlet Hastanesi ve Okan Üniversitesi Hastanesinde Yatmakta Olan Vatandaşların Maske ve Hijyen Seti İhtiyaçlarını Teslim Etti. Edindiğimiz Bilgiye On Binlerce Erzak Kolisi, Kolonya, Maske ve Hijyen Setinden Oluşan Malzemeler Genç Kızılay Gençleri Gün Boyunca İhtiyaç Sahibi Evlere Bizzat Dağıtımını Gerçekleştiriyor.

VEFA’DAN YARDIM İSTEMEK İÇİN ÜÇ NUMARAYI ARAMAK YETERLİ

Temel İhtiyaçlarını Karşılayacak Kimsesi Olmayan, Sokağa Çıkması Kısıtlanan 65 Yaş Üstü veya Kronik Rahatsızlığı Olan Vatandaşlar 112, 155, 156 Numaralarını Arayarak Destek Talebinde Bulunabiliyor. Bu Talepler, Valilik ve Kaymakamlıklarda Oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri Tarafından Takip Ediliyor ve Ekiplerin Yönlendirilmesi Sağlanıyor.
Ayrıca Belediyeler de Duyurdukları Vefa İletişim Numaraları Üzerinden Vatandaşların Taleplerini Alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı