Türkiye için son dakika umut veren açıklama! Bilim Kurulu üyesi tarih verdi

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını için Türkiye'de önemli tedbirler alınırken salgının ne zaman duracağı merak ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara büyük bir müjde verdi. Kara "Tabloyu 4-5 gün daha korursak inişe geçeriz. Bunun için de özellikle pazara kadar evde kalmalıyız" dedi..

GİRİŞ 01.04.2020 18:31 GÜNCELLEME 01.04.2020 18:31
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Son dakika haber: Dünyayı kasıp kavuran ölümcül virüs koronanın Türkiye'ye sıçramasıyla birlikte ölü sayısı 214'e çıkarken, vaka sayısı da 13 bin 531'e ulaştı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaptığı açıklamada, vaka sayılarıyla ilgili Türkiye'ye umut verdi.

 

Kara, son bir hafta içindeki vaka sayılarında fazla artış olmamasının sevindirici olduğunu, bu rakamları üç-dört gün daha izlemek gerektiğini belirtti. Bakanlığın tamamen şeffaf olarak yayınladığı verilerin böyle seyretmesi durumunda hastalığın Türkiye'de çok fazla pik yapmadan inişe geçebileceğini kaydeden Kara, "Eğer eğilim böyle devam ederse, alınan tedbirlerin işe yaradığını göreceğiz." dedi.

HASTA SAYISI ÇOK ÖNEMLİ

 

Koronavirüsle ilgili yapılan araştırmalar arttıkça yeni bilgiler gelmeye devam ettiğini belirten Kara, şunları söyledi:

"Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmalarda, test sayısı her geçen gün artmasına rağmen son bir haftada pozitif hasta vaka sayımıza dikkat çekmek istiyorum. Bizim için baz alınacak rakam ilk başta bu. Tabii vefat eden vatandaşların istatistiklerinin de aşağıya düşmesi birinci isteğimiz.

ÖNÜMÜZDEKİ 4-5 GÜN ÇOK ÖNEMLİ

Ancak önümüzdeki son 4-5 gün bizim için çok önemli. Yapılan testler sonrası pozitif hasta vakalarımızın sayısını 23-30 Mart tarihleri arasındaki bantta tutabilmeyi başarırsak, işte bizim için umut veren haber bu olur."

EVDE KAL ÇAĞRISI İŞE YARIYOR

Şu an alınan tedbirlerle iyi bir trend yakalandığını kaydeden Kara, "Ancak ısrarla söylüyorum. Pozitif vaka sayımızı bu bantta tutmayı başarabilirsek, Türkiye virüsle mücadelede önemli bir mesafe almış olacak. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla büyük ölçüde insanların evde kaldığının göstergesi olacak. Bizim tek isteğimiz vatandaşlarımızın biraz daha dişini sıkarak bu hafta sonuna kadar evde kal çağrılarına uyması. Bu çağrı bizim umut ışığımız, kimse bunu unutmasın." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 72
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberlerde ve açıklamalarda sadece test uygulanabilmiş kişilerin verileri var. Tespit edilemeyen vak'alar her yerde bu virüsü yayarken sen gel de hafta sonundan sonra düşeceğine inan. İnşallah düşer ama Amerikadan sonra ikinci sıraya geçeceğimize inanıyorum maalesef. Zaten şuanda ilk 10 na girdik. Avrupa'ya laf söylerken onlardan beter olmayalım. Sokağa çıkma yasağı yok.Adamlar en azından bilinçli laf dinliyorlar ve halkı kanunlara uymak konusunda bizden daha bilinçli maalesef.
    Cevapla
  • Uygulayalım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tehlikeli durum karşısından ülkemizde korona virüs geçirip iyileşen insanlarımızın plazmalarını üretip acilen bütün hastalarımıza uygulayalım.
    Cevapla
  • tarkan 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi pazar kardeş sen durumu bir gözden gecir istersen
    Cevapla
  • Aşağılayan 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktorum. Aynı şekilde düşünüyorum. 1 hafta sonra bu kabus duracak. Allah bizi seviyor. Ramazan şifasıyla gelecek.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    minibüsler Metrobüsler pazarlar tıklım tıklım çok insan evde kalıyor fakat bu kesin sonuç getirmeyecek 2 haftalık minimum sokağa çıkma yasağı şart bu karar geciktikçe bedelide daha ağır oluyor. Aylar boyu evde kalamayız neticesinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk