Mardin, Şırnak ve Batman'da kaç kişi koronavirüs oldu ? Rakamlar açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı konuşmada illere göre koronavirüs vakalarını ve ölüm sayılarını açıkladı. Koca’nın açıklamasının ardından insanlar yaşadıkları illerde koronavirüs vakasının olup olmadığını araştırıyor. Peki Şırnak , Batman, Mardin’de kaç kişi koronavirüsüne yakalandı? Şırnak, Batman ve Mardin’de koronavirus vaka sayısı…

Mardin, Şırnak ve Batman'da  kaç kişi koronavirüs oldu ? Rakamlar açıklandı!
Mardin, Şırnak ve Batman'da kaç kişi koronavirüs oldu ? Rakamlar açıklandı!
GİRİŞ 03.04.2020 19:48 GÜNCELLEME 03.04.2020 19:49

Dünyanın dört bir tarafına yayılan ve Türkiye’de de görülen koronavirüs vakaları artış göstermeye devam ediyor. Her gün akşam saatlerinde Türkiye’de ki  koronavirüs vaka sayısını açıklayan  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam saatlerinde yaptığı  konuşmada  illere göre koronavirüs vakalarını ve en çok  rastlanan illeri açıkladı. İstanbul, İzmir, Ankara gibi nüfusun kalabalık olduğu ilçelerde salgın hastalığa yakalananların sayısı oldukça fazla. Büyük şehirlere oranla nüfusu daha seyrek olarak nitelendirdiğimiz Şırnak, Batman ve Mardin’de koronavirüse kaç kişi yakalandı? İşte bu illerde koronavirüse yakalanan kişi sayısı!

 

ŞIRNAKTA KAÇ KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI?

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en doğusunda yer alan Şırnak’ın hem Irak hem de Suriye ile sınırı bulunuyor. 529.615 kişinin yaşadığı Şırnak’ta koronavirüs teşhisi konulan 3 kişi bulunuyor.

BATMANDA KORONAVİRÜSÜ VAR MI?

Güneydoğu  Anadolu Bölgesinde yer Batman koronavirüs vakalarının en az görüldüğü illerden birisi olarak dikkat çekiyor. 2019 yılında yapılan sayıma göre  608 bin 659 kişinin yaşadığı Batman’da 7 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu.

 

 

MARDİNDE KORONAVİRÜSÜ KAÇ KİŞİDE VAR?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer Mardin’in  Suriye ile sınır komşuluğu bulunuyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin kalabalık illerinden birisi olan Mardin’de 843 bin 671 kişinin yaşıyor. Mardin diğer Güneydoğu Anadolu bölgelerine göre 37 koronavirüs vakası ile dikkat çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası