Trabzon, Rize ve Ordu'da kaç kişikoronavirüs oldu? İlçeler belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerde görülen koronavirüs vakalarını açıkladı. Çin’de ortaya çıkan ve Avrupa’yı kısa sürede etkisi altına alan salgın nedeniyle insanlar yaşadıkları illerdeki vaka sayısını merak ediyor. Trabzon, Rize ve Ordu’da kaç kişinin koronavirüs teşhisi pozitif çıktı? İşte Karadeniz illerinde görülen koronavirüs vaka sayıları...

Trabzon, Rize ve Ordu'da kaç kişikoronavirüs oldu? İlçeler belli oldu mu?
Trabzon, Rize ve Ordu'da kaç kişikoronavirüs oldu? İlçeler belli oldu mu?
GİRİŞ 03.04.2020 19:48 GÜNCELLEME 03.04.2020 19:48

Türkiye’de illerde görülen koronavirüs vaka sayıları Fahrettin Koca yaptığı basın açıklamasıyla duyuruldu. Türkiye’de ilk görülen koronavirüs teşhisinin ardından vatandaşlar hangi illerde koronavirüs var sorusunu araştırıyordu. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamayla vakaların illere göre dağılımını duyurdu. İstanbul, İzmir ve  Ankara gibi kalabalık illerin  yanı sıra Karadeniz Bölgesi de koronavirüs vakası sayılarıyla dikkat çekiyor Peki Trabzon, Rize ve Ordu’da kaç kişi koronavirüse yakalandı. İşte Trabzon, Rize ve Ordu’da salgına yakalanan kişi sayısı…

 

TRABZONDA KAÇ KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI!

Trabzon’da koronavirüs sebebiyle 5 kişi vefat etti. Karadeniz'in en  kalabalık illerinden birisi olarak dikkat çeken Trabzon’da 2 Nisan itibariyle 74 kişiye koronavirüs teşhisi kondu.

RİZEDE KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?

Karadeniz’in 331 bin nüfuslu şehirlerinden olan  Rize’de 88 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Rize’de koronavirüs sebebiyle can kaybı yaşanmadı.

 

ORDUDA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI!

Samsun ve Trabzon ile  birlikte Karadeniz’in en kalabalık illerinden olan Ordu’da toplam 73 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. 2 Nisan itibariyle  Ordu’da koronavirüsten herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

İSTANBULU İZMİR VE  ANKARA TAKİP EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hangi illerde koronavirüs vakalarının fazla görüldüğünü açıkladı. Vaka dağılımlarını duyuran Koca, İstanbul’da 8 bin 852, İzmir’de 853, Ankara'da 712 vaka ve Konya’da 584  vaka olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye'de en fazla koronavirüs teşhisi konulan iller ;

İstanbul: 8.852
İzmir: 853
Ankara: 712
Konya: 584
Kocaeli: 410
Isparta: 268
Sakarya: 207
Adana: 197
Bursa: 135
Samsun: 112

60 YAŞ ÜSTÜ HASTALAR YOĞUN BAKIMDA 

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada koronavirüs teşhisi nedeniyle 60 yaşın üstündeki hastaların % 75’nin yoğun bakımda olduğunu belirtti. Hayatını kaybeden vatandaşların % 69’nun tansiyon hastası olduğunu söyleyen Koca “Bizim şu dönemde kronik ve alt hastılğı olan ve 65 yaş üstü vatandaşımızın daha yüksek riskli olduğunu görüyoruz. O nedenle bu gruptaki vatandaşlarımızın asla ve asla evlerinden çıkmamaları, kendilerinini izole etmeleri için bu tabloyu gösteriyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve Bilim Kurulumuza güvenelim. Can kayıplarını önleme yolu tedbirdir. Dışarı çıkmayalım virüse fırsat vermeyelim.”dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...