Adana, Mersin ve Hatay’da kaç kişi koronavirüs oldu? Rakamlar açıklandı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısında illerde görülen koronavirüs vaka sayısını ve can kaybı yaşanan illeri açıkladı. Vatandaşlar hangi ilde koronavirüs vakasının daha fazla görüldüğünü yoğun olarak araştırıyor. Peki Adana, Mersin ve Hatay’da kaç kişiye koronavirüs teşhisi konuldu? İşte Adana, Mersin ve Hatay koronavirüs vaka sayıları...

Adana, Mersin ve Hatay’da kaç kişi koronavirüs oldu? Rakamlar açıklandı mı?
Adana, Mersin ve Hatay’da kaç kişi koronavirüs oldu? Rakamlar açıklandı mı?
GİRİŞ 03.04.2020 19:49 GÜNCELLEME 03.04.2020 19:50

Koronavirüsüne yakalananların sayısı  Dünya’da ve Türkiye’de artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca  tüm illerde koronavirüs vakalarına rastlanmasının ardından illerde görülen vaka sayılarını açıkladı. İstanbul, İzmir, Ankara gibi nüfusun kalabalık olduğu şehirlerin dışında birçok ilde koronavirüs vakası tespit edildi. Fahrettin Koca 2 Nisan itibariyle toplam vaka sayısının 15 bin 679’a ulaştığını açıkladı. Peki Adana, Mersin ve Hatay’da koronavirüs sebebiyle can kaybı yaşandı mı? İşte Adana, Mersin, Hatay koronavirüs teşhisi konulan hasta sayısı...

 

 

ADANADA 5 CAN KAYBI YAŞANDI

Koronavirüs vakasının en çok rastlandığı illerden birisi olan Adana’da toplam pozitif hasta sayısı 197’ye ulaştı. Koronavirüs sebebiyle Adana’da 5 kişi hayatını kaybetti.

MERSİNDE  KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TEŞHİSİ KONULDU?

Doğu Akdeniz'in en büyük illerinden birisi olan Mersin’de 9 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 2 Nisan itibariyle açıklanan sonuçlara göre Mersin’de herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

 

 

HATAYDA KORONAVİRÜSÜ VAKASI VAR MI?

Türkiye’nin Akdeniz Bölgesinde bulunan Hatay 1 milyon 618 bin nüfusu ile o coğrafyanın en kalabalık illerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre Hatay’da  koronavirüsü sonucu pozitif çıkan 22 hasta bulunuyor.

İSTANBULU İZMİR VE  ANKARA TAKİP EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hangi illerde koronavirüs vakalarının fazla görüldüğünü açıkladı. Vaka dağılımlarını duyuran Koca, İstanbul’da 8 bin 852, İzmir’de 853, Ankara'da 712 vaka ve Konya’da 584  vaka olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye'de en fazla koronavirüs teşhisi konulan iller ;

İstanbul: 8.852
İzmir: 853
Ankara: 712
Konya: 584
Kocaeli: 410
Isparta: 268
Sakarya: 207
Adana: 197
Bursa: 135
Samsun: 112

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye günlük koronavirüs tablosu;

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı