Resmi Gazete duyurdu: Öğretmenlere ek ders kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası bulunan Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin Karar’da yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete duyurdu: Öğretmenlere ek ders kararı
Resmi Gazete duyurdu: Öğretmenlere ek ders kararı
GİRİŞ 03.04.2020 04:12 GÜNCELLEME 03.04.2020 04:30
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Daha önce 11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karara geçici bir madde eklendi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EK DERS GÖREVLERİ YAPILMIŞ SAYILACAK

Eklenen geçici Madde’de, “2019-2020 öğretim yılında, 9’uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi ile (b) bendinin (2) numaralı alt bendi kapsamında görev yapmakta olanlar, Covıd*19 salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılır.

Bu kapsamda ödeme yapılanlar, tatil edilen günlere ilişkin kendilerine telafi eğitimleri ve uzaktan eğitim faaliyetlerine ilişkin görev verilmesi halinde, bu görevleri ayrıca ek ders ücreti ödenmeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyenlerden birinci fıkra kapsamında yapılan ödemeler tahsil edilir” ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 63
  • idare 3 yıl önce Şikayet Et
    kronik hastalık raporu veren ve seminere gelmeyen öğretmen e ders programı verilecekmi
    Cevapla
  • Keamuran 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben öğretmenim. Ek ders olarak İki bin tl alıyordum önceden . Bunun yarısı dyk kursu içindi. Diğer yarısı fazladan girdiğim dersler içindi. DYK Kursu kapandı. Şuan kursun parasını alamıyoruz. Sadece bin tl aldım ekders olarak. Bende bizbizeyeteriz kampanyasına da katıldım, iki bin tl verdim. Bunun haricinde eba üzerinden içerik yüklüyoruz. Çocuklara oradan ulaşıyoruz. İş yapıyoruz yatmıyoruz. İnşallah bu hastalık bir an önce son bulur ve Mayısta okula döneriz.
    Cevapla
  • FEHMİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Salgin bitene kadar ek ders ucretlerinin uzerine ikramiye prim ve taltif te verilmeli
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu öğretmenler ne kadar kötüymüşsün, vay be , ne kadar kiskanilmisiz, şimdi fırsat ya atın tütün bakalım, içinizdeki o önceden cekememezligin dışa yansıması bu.
    Cevapla
  • Yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli kamu işçisinin aldığı maaşı , matematik öğretmeni biri olarak, ek dersle beraber ben calistigim halde bir ayda alamıyorum, duyanda bizim çok maaş,çok ek ders aldığımızı sanar, acaba hangi meslek gurubunun maaşı kamu oyuna yansıyor, öğretmen kadar, ayıp denen birşey var. Bize sorulursa biz zaten istemiyoruz su zor günlerde ek ders falan, mevzuat gereği olan bir şey bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor