Kırıkkale’de koronavirüs nedeniyle bin 929 kişiye ev karantinasına alındı

Kırıkkale Valiliği, koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında il ve ilçe girişlerinde alınan tedbirler ve aynı zamanda tespitler sonucu kentte bin 929 vatandaşın 14 gün süre ile evde karantinaya alındığını belirtti.

Kırıkkale’de koronavirüs nedeniyle bin 929 kişiye ev karantinasına alındı
Kırıkkale’de koronavirüs nedeniyle bin 929 kişiye ev karantinasına alındı
GİRİŞ 03.04.2020 07:10 GÜNCELLEME 03.04.2020 07:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararda, diğer şehirlerden kente gelenlerle ilgili özellikle köylerde İlçe Kaymakamı ve muhtarlar tarafından gerekli ön sağlık kontrollerinin yaptırılması, yapılacak kontroller sonrasında şüphe duyulan vatandaşların sağlık tesislerine yönlendirilmesi veya gerekli hallerde 14 gün evinde izole bir şekilde takibinin yapılmasının sağlanacağı aktarıldı.

"Lütfen hareket etmeyelim, evimizde kalalım"

Açıklamada, "İl ve ilçe girişlerinde alınan tedbirler ve aynı zamanda tespitler sonucu ilimizde bin 929 vatandaşımıza evde 14 gün süre ile gözetim tedbiri uygulanmaktadır. Bu tedbirlerin yerine getirilip getirilmediği hem sağlık, hem de jandarma ve emniyet birimlerimizce kontrol edilmektedir. Bu çerçevede; gözetim tedbiri uygulananlara onam formu imzalattırılarak, olası ihlal durumlarında kendilerine gerekli cezai işlem yapılacağı bildirilmektedir. Lütfen hareket etmeyelim, evimizde kalalım. Hem kendimizi, hem de başkalarını riske atmayalım" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yasak gelse her yer kapansa eger önlem alınacaksa heryerin kapanması gerekiyor bir yer açık bir yer kapalı olmuyor bu yüzdende kimse umursamadan geziyor
    Cevapla
  • Abdulkadir ERBIL 3 yıl önce Şikayet Et
    Guzel
    Cevapla
  • Abdulkadir ERBIL 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur su kiritik gunlerde cok mecbur degilsek yaslida olsa gencde olsa evimizde kalmiya calisalim bizim yuzumuzden baskalarida sikintiya girmesin lutfen durum cok ciddi ve vahim.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün içinde merkezde çok sayıda vatandaş oluyor. Bir kesim var ki hala şaka sanıyorlar olanı biteni sanırım
    Cevapla
  • XYZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha o Şuur oluşmadı malasef...Millet olarak geleneklerimize ters olması ve m8safirperverlik / el & göz öpme hatir kirmamak adına çok tavizler verilebiliyor...Hele köyde kim takar Coronayi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası