Koronavirüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Çözmeye çalışacağız" dedi.

Koronavirüse karşı tedavi ve aşı için çalışması yürütenlerden biri de Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarları Sorumlusu hematoloji uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı...

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, çalışmalarıyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunup görüntü ve fotoğraf paylaşıyor.

Ovalı dün attığı tweet'te ekibiyle laboratuvar çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Aşı için son çalışmalarımızı yaptık ve içeri girdik" dedi. Ovalı, "Bu günden itibaren Acıbademin bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Aşı üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı Covid19 virüsünden 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarla ilgili görüntü de paylaşan Ovalı, "Saat 23. Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini  beklenenden kısa sürede parçalamış. Neden? Çözmeye çalışacağız. Sonuc:Test tekrarı..." bilgisini verdi.

Ovalı risk nedeniyle bir hafta boyunca tek başına çalışacağını da belirtti. Ovalı'nın sunduğu plazma tedavisi projesi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

KAYNAK: DHA

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Arif 04.04.2020 20:22
    Gümüş suyu insan vücudu için zehirli diğer hücrelere de zarar verecektir. Gümüş suyu dediğiniz madde buzdolaplarında bakteri üremesin diye kullanılıyor.
  • ali 04.04.2020 19:45
    Allahım Müslüman Türklere Aşıyıda en hızlı tespit kitini en güçlü tedavi yöntem ve ilaçlarınıda bulmayı nasip et. Amin.
  • Ramo 04.04.2020 19:28
    Şu anda özel hastane düşmanlığı yapan sol kafaların ne düşündüğünü merak ediyorum.
  • Üretelim 04.04.2020 19:20
    Allah razı olsun hocam Allah sizlere büyük kolaylıklar ilhamlar göstersin yeniden dünyaya öncü olalım İnşallah.
  • Doğruyu Konuşani 04.04.2020 16:02
    Kolodial Gümüş Suyu kullanin birde bildiğim kadariyla bundan güçlü Doğal Antibiotik yok Dünyada
Daha fazla yorum görüntüle