Koronavirüs bu ilçeye uğramadı

Koronavirüs salgını yurdun dört bir yanına yayılırken, Sivas’ın 17 bin nüfuslu Gürün ilçesinde şimdiye kadar hiçbir vakaya rastlanmadı. İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftci, ilçe dışında olan Gürün sakinlerine “Olduğunuz yerde kalın” çağrısı yaptı.

GİRİŞ 04.04.2020 14:09 GÜNCELLEME 04.04.2020 15:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronairüs salgını nedeniyle Türkiye'de vaka sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bir belde varka orada şimdiye kadar hiç vakaya rastlanmadı: Sivas’ın 17 bin nüfuslu Gürün ilçesi...

 

 

Tedbirlere harfiyen uyuyorlar

Bugüne kadar pozitif vakaya rastlanılmayan ilçede yaşayanlar, salgının yurda giriş yaptığının açıklandığı ilk günden beri tedbirlere harfiyen uyuyor ve evden çıkmıyor.

 

"Durumdan çok memnunuz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin altını çizerek, “Korona virüs salgınıyla birlikte devletimizin ilgili bakanlıklarının aldığı kararları ilçemizde, başta sayın kaymakamımız olmak üzere bizler ve ilgili kurumlar, üzerimize düşeni yapmak için büyük gayret sarf ettik. Korona virüsün ülkemizde ilk görüldüğü günden şu ana kadar ilçemizde her hangi bir pozitif vaka görülmemiştir. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti" dedi.

Bu zor günler de geçecek

Tedbirlere uymaya devam edeceklerini belirten Çiftçi, "Tüm genelgelere harfiyen uyarak, kamu kurumlarının taleplerini yerine getirerek evde kalan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gürünlüler evlerinde kalarak, hem kendilerini, hem komşularını, hem sevdiklerini hem de ilçelerini bu virüsten korumuştur. Bu nedenle tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Biz dışarıda yaşayan tüm Gürünlü hemşerilerimiz ile bir bütünüz. İlçemizin kapıları her zaman onlara ardına kadar açık. Ancak ben Gürün dışındaki tüm hemşerilerime sesleniyorum. Olduğunuz yerde kalın, evlerinizde kalın. Bu zorlu süreci atlattıktan sonra ilçemize dönelim.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • darendeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkan keşke bu açıklamayı yapmasaydın.Neden yaptın bunu. Birde senin nufusun 7-8 bin şimdi.Bir çoğunuz sivasta istanbulda adanada,Yığılırlar şimdi yapma şunu.
    Cevapla
  • Gürünlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Gürün nüfus 2019 verilerine göre toplam 18771. İlçe merkez ise 11031 dir. Sen dert etme hemşehrim o belirtilen illerden dışarı çıkamazlar.
    Cevapla
  • Abdülhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki çoğu ilçeye zaten uğramadı. Niye sadece Gürün haber olmuş ki.
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi duyan oraya akın eder..bir kaç gün sonra bakalım ne olacak
    Cevapla
  • baskan 38 4 yıl önce Şikayet Et
    kayserinin Sarız ilçesine de hiç bulaşmadı ve bence onlarca ilçeyede bulaşmadı
    Cevapla
  • Ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşmayan yerleri açıklayın da İtalyada olduğu gibi oralara cahil insanlar akın edip hastalığı yaysinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak