Bilim Kurulu Üyesi 'iyi haber' deyip koronavirüs aşısını duyurdu

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan son dakika açıklaması geldi. Aşı geliştirildiğini belirten Kara, "Koronavirüs aşısı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi 'iyi haber' deyip koronavirüs aşısını duyurdu
Bilim Kurulu Üyesi 'iyi haber' deyip koronavirüs aşısını duyurdu
GİRİŞ 05.04.2020 18:10 GÜNCELLEME 05.04.2020 18:11
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, ülkemizde aşı ve ilaç tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyı ilk kez hayvanlar üzerinde denediklerini ve olumlu dönüş aldıklarını söyledi.

HAYVANLAR ÜZERİNDE DENENDİ

Prof. Dr. Kara, açıklamasında "İyi bir haber, küçük bir bant üzerindeki mikro-iğneler ile, koronovirüsün hücreye tutunmasını sağlayan kısmını, savunma sistemine tanıtıp, koruyucu antikor geliştirmeyi amaçlayan aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 157
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber! Akademi dünyamızın tasvirini polemikler, siyasi tavırlar, ideolojik kavgalar... şeklinde yapabiliriz. Böyle güzel haberlerin, dünya ile eş zamanlı şekilde ortaya çıkması sevindirici. Tebrikler, İnşallah hem maddi hem de güven bağlamında manevi başarı da ardından gelir.
    Cevapla
  • Recep Görür 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateş Kara erken konuşmuş aşı üretmek öyle kolay iş değil. Zaten dediği aşamaya kadar birçok firma ve ülke o aşamayı yapmış ve geçmişler.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Coronavirusun asıl kaynağı Çinde köpek eti yenilmesi acilen bu yönde araştırma ilaç ve aşı geliştirmek için çalışma başlatılmali
    Cevapla
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahı cumhurbaşkanımızdan razı olsun.Şimdi diyeceksinizki kardeşim haber başka sen ne yazıyorsun.Bu yazıyı okuyan herkes artık şunu çok iyi biliyorki yıllarca sağlığa ve diğer alanlara bu yatırımlar olmasaydı ve Reis bu kadar çalışkan olmsaydı şimdi halimiz nice olurdu elinizi vicdanınıza koyun siz düşünün. Allah Reise sağlıklı Uzun mutlu bir ömür versin.Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve batı hastaları otoparklara, stadyumlarda, kapalı spor salonlarına yatırırken, reis in şehir hastanelerinin benim hayalim demesindeki sözünün bir kez daha ne kadar haklı olduğunu güneş gibi ortaya koydu.
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tayfada vicdan ne arar. Dini cemaatler bile özellikle akedemi camiası içinde yaygın olan cemaatin doktor üyeleri biliyorum şehir hastaneleri israf propagandası yapıyorlardı. Birçok cemaat içinde Erdoğan düşmanlığı sindi şekilde büyütülüyor. Bu toplum aklını başına almalı.
    Cevapla
  • Gunes 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Gozleriniz aydınlık olsun..Sizlerle onur duyuyoruz.TURK SAĞLIK ORDUSUNA MINNETTARIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!