AVM ve kafeler ne zaman açılacak? Spor salonları açık mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle vatandaşların toplu olarak bulunduğu avm, kafe, spor salonu, sinema ve tiyatro faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Alışveriş Merkezinde çalışanlar ve kafe işletmecileri kapatılan iş yerlerinin ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki koronavirüs önlemleri sebebiyle kapatılan AVM ve kafeler açılacak mı? İşte yaşanan son gelişmeler…

AVM ve kafeler ne zaman açılacak? Spor salonları açık mı?
AVM ve kafeler ne zaman açılacak? Spor salonları açık mı?
GİRİŞ 21.04.2020 17:41 GÜNCELLEME 21.04.2020 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs tedbirlerinin arttırıldığı bu günlerde vatandaşlar evlerinden çıkmıyor. Koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerin  meydanlarında sessiz hakim. İçişleri Bakanlığı tarafından sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu AVM’ler ve kafelerin faaliyetleri yayınlanan genelgeyle durdurulmuştu. Bu iş yerlerinde çalışanlar ve işletmeciler kapatılan yerlerin ne zaman açılacağını araştırıyor. Peki AVM, kafe, spor salonu gibi yerler ne zaman açılacak? İşte kapatılan iş yerleri hakkında yaşanan gelişmeler ve son durum

 

AVM VE KAFELER AÇILACAK MI?

Türkiye’de 5 Nisan itibariyle 27 bin 59 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği bu günlerde Alışveriş Merkezi, kafe, kıraathane, spor salonları gibi toplu etkileşimin fazla olduğu iş yerlerinin Nisan ayı sonuna kadar açılması beklenmiyor. Geçici olarak faaliyetleri durdurulan mekanların ne zaman açılacağı henüz hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

SPOR SALONLARI NEDEN KAPATILDI?

Aşırı derece ter ve rutubet barındıran spor salonlarının koronavirüs yayılma riskinin en yüksek olduğu  mekanların başında geliyor. İskoç asıllı doktor Norman Swan, spor salonları ile ilgili yaptığı açıklamada spor salonlarına giden kişilerin uzun süre ellerinde tuttukları ağırlıkların virüs barında ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Spor salonlarında sosyal mesafe kuralı uygulanmasının zor olduğu ve ter, rutubet gibi virüsün yayılma hızını etkileyen faktörlerin spor salonlarında bulunması nedeniyle bu mekanların faaliyetleri Dünyada ve Türkiye’de durduruldu.

 

HANGİ MEKANLARIN FAALİYETLERİ DURDURULDU?

İçişleri tarafından valiliklere gönderilen Genelgeyle birlikte  81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine ara verildi.

 

YORUMLAR 1
  • durakhan 3 yıl önce Şikayet Et
    internet cafe ne zaman açılacak kardeşler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı