Isparta'daki boş mezarlar olay olmuştu! İşin aslı ortaya çıktı

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, koronavirüs nedeniyle sıralı şekilde mezar yerleri açıldığına dair sosyal medyada yer alan görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Akbulut, mezarların 2019 yılında Isparta Belediyesi tarafından açıldığını, koronavirüs salgınıyla herhangi bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

Isparta'daki boş mezarlar olay olmuştu! İşin aslı ortaya çıktı
Isparta'daki boş mezarlar olay olmuştu! İşin aslı ortaya çıktı
GİRİŞ 06.04.2020 18:43 GÜNCELLEME 06.04.2020 18:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Isparta'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından cep telefonuyla çekilen yan yana sıralı boş mezarların görüntüsü, koronavirüs nedeniyle açıldığı iddiasıyla sosyal medyada paylaşıldı. Bunun ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülere ilişkin inceleme başlattı. Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, yapılan inceleme sonucunda açılan mezarların geçen yıla ait olduğunu belirtti.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut
Akbulut yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Isparta ilinde Isparta Belediyesi'ne ait iş makineleriyle açılan mezar yerlerinin Covid-19 nedeniyle açılan toplu mezarlara dair görüntüler olup olmadığının tespiti maksadıyla yapılan araştırma neticesinde, görüntülere ait sıralı şekildeki mezar yerlerinin geçtiğimiz yıla ait, yani 2019 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüntüler olduğu, Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümleri gereği açılan boş mezar yerlerine ilişkin görüntülerin koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı; ancak son dönemde salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından defin işlemlerinin tedbiren koruma altında yerine getirildiği bilgisine ulaşılmıştır. Dolayısıyla sosyal medyada ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülere ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Halk arasında korku ve kaygı oluşturacak şekilde kamuoyuna yanıltıcı bilgi paylaşımı yapanlar hakkında araştırmalara devam edilmektedir" dedi.

Diğer yandan, soruşturmaya konu olan görüntüde defni yapılan bir vatandaşın, koronavirüs testi yapıldığı, testin negatif çıktığı ancak defin görevlilerinin buna rağmen tedbir amacıyla özel kıyafet giydiği belirlendi.

SUİSTİMAL SORUŞTURMALARI DA YAPILIYOR

Isparta'da koronavirüs tedbirlerinin suistimali suretiyle işlenen suçlara karşı soruşturmalar da açıldığı kaydedildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 3 ayrı 'merdiven altı usulsüz dezenfektan üretimi', 2 ayrı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 3 ayrı 'karantina kurallarına aykırı davranma', 1 de 'kamuya gerekli olan şeylerin yokluğuna neden olma' suçlarından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir" denildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • maho aga 3 yıl önce Şikayet Et
    bu genel bir uygulamadır, bir çok ilde mezarlık müdürlüklerince iklim vb şartlardan eleman, ekipman ve mesai müsaitlik durumuna göre düzenli olarak yapılır. Bundan malzeme çıkarmaya çalışan kansızlara prim vermeyelim.
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru cogu illerimizde bu uygulama var,
    Cevapla
  • Hümmet çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu ispartada uslu medya diye bir haberci yazdi. ben Facebook ta aciklamali cevap yazdim. beni sayfasindan kovdu. ve yorumumu sildi. ben idda etmeme ragmen illa kendisi gudip gördüm fotoyu cektim dedi. bak uslu medya benim dediğim cikti. bi özür borçlusun..
    Cevapla
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    ne aptallar var ya, velev ki açılıyor mezar, sorun ne? dünyada ölenleri görmüyor musunuz? bu ne körlük, hem pastam dursun hem karnım doysun, siz uyarılara aldırış etmeyin sonra boş teneke gibi ses yapın bir de.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak virüsten ölenler gömülürse neolur sanki sonuçta herkes o toprağın altına girecek.
    Cevapla
  • yolcu3225 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır bu yıl açılmış olsa ne farkeder ki covidliler illa ayrı yere defnedilecek ayrıca hepsi covidli değil yoğunbakımda yada serviste şüpheli olarak yatıyorsa ve negatif çıksada covidliler yakın olduğu için yine tedbir amaçlı covidliler le gömülmesi en doğru olanıdır. Bu bir tahmin eğer bu yöntem yapılıyorsa destekliyorum
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    ya bu defnedilme isinde ne covidlisi covidsizi tartismasi yapiyorsunuz...covid li ile covidsiz ayni mezara defnedilse ne olacak?...bir cenazeden digerine virüsmü bulasacak?...birakin bu sacma sapan seyleri...defnedin ayni mezarligi...hepimizin gidecegi yer belli...bence lüzumsuz bir tartisma veya uygulama...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı