Türkiye'de Corona virüs salgını ne zaman azalacak? Vaka sayıları ne zaman düşecek?

Türkiye'de Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında evlerinden dışarı çıkmayan vatandaşlar, Corona virüs belasının ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilim Kurulu üyesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise herkesin merak ettiği tarihi açıkladı. İşte Corona virüs salgının hafifleyeceği tarih...

Türkiye'de Corona virüs salgını ne zaman azalacak? Vaka sayıları ne zaman düşecek?
Türkiye'de Corona virüs salgını ne zaman azalacak? Vaka sayıları ne zaman düşecek?
GİRİŞ 08.04.2020 09:43 GÜNCELLEME 08.04.2020 09:44

Türkiye'de görülen Corona virüsü salgınına ilişkin çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Hükümet yetkilileri ve Sağlık bakanlığı bu süreçte salgının yayılmasını engellemek adına tüm gerekli tedbirleri alıyor, yeni tedbirler üzerinde ise çalışmalarına devam ediyor. Sürecin devamın salgının yayılmaması için evde kal çağrılarına uyan tüm vatandaşlar ise Türkiye'de Corona virüs salgınının ne zaman biteceğini merak ediyor? İşte Bilim Kurulu üyesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'dan merak edilen sorunun cevabı...

 

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS SALGINI NE ZAMAN BİTECEK?

Bilim Kurulu üyesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Corona virüs salgınının ne zaman rahatlayacağına ilişkin tarih verdi. İzolasyon sürecinin bu denli dikkat edilmesi şartı ile önümüzdeki iki haftaya dikkat çeken Kayıpmaz, bu sürenin kritik süreç olduğunu açıkladı.

İşte Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'ın tarafından yapılan açıklama;

 

"Bu bağlamda biyoistatistiksel modellemelere göre önümüzdeki iki haftanın çok kritik olduğunu, hatta en kritik döneme girdiğimizi düşünüyorum. Bir süre daha dişimizi sıkarsak, haziran ayında bir miktar nefes alacağımızı umuyorum. Unutulmamalı ki bu bizim elimizde. Özellikle bu iki hafta olmak üzere nisan ayı içerisinde evde ne kadar sıkılırsak, bunun meyvelerini o kadar erken toplarız."

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS VAKASI VAR?

Bilim Kurulu üyesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Türkiye'de bu süreçte neden Corona virüs vaka sayının bu denli hızlı yükseldiğini de açıkladı. 5 Nisan'a kadar gelinen süreçte günlük 20 binin üzerinde test yapılması olarak açıkladı. İzolasyonu sağlamak için hasta haricinde hasta yakınlarının da takip altına alındığını belirten Kayıpmaz, bu sürecin izolasyon koşullarına uyulması şartı ile Haziran ayına kadar rahatlayacağını belirtti.

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS VAKA SAYISI KAÇA YÜKSELDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 Nisan itibari ile Türkiye'de toplamda 30.217 vaka olduğunu açıkladı. Son 24 saatte 21.400 test yapıldığını açıklayan bakan 3.148 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. 

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinden, Türkiye'de son 24 saatte 75 toplamda ise 649 kişinin Corona virüs nedeni ile kaybettiğimizi açıkladı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı