Kızılay Başkanı Kınık: Günlük 750 kişiden alabiliriz

Koronavirüs tedavisine en yakın yöntem olarak belirlenen immü plazma yöntemine ilişkin Kızılay'dan açıklama geldi. Başkan Dr. Kerem Kınık günlük 750 kişiden plazma bağışı alabileceklerini açıkladı.

GİRİŞ 07.04.2020 15:07 GÜNCELLEME 07.04.2020 17:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Koronavirüs'e karşı karantina uygulamaları devam ederken, diğer yandan da tedavi için çalışmalar da sürüyor. bu zamana kadar en umut vaadeden çalışma olarak görülen İmmün plazma yöntemi hakkında Kızılay'dan açıklama geldi.

 

Daha önce tedavi yöntemi için çalışmalara başlandığını duyuran Kınık, çalışma kapasitelerini açıkladı.

"GÜNLÜK 750 BAĞIŞÇI"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, "immün plazma" tedavisi için günde 750 bağışçıdan plazma alabilecek kapasitede olduklarını bildirdi. 

3 BAĞIŞ 6 KİŞİYE TEDAVİ

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, bağışçıların haftada bir, toplam 3 sefer plazma bağışlayarak 6 koronavirüs hastasına umut olabileceğini bildirdi. 

Kınık ayrıca daha önce de yapmış olduğu bağış çağrısını yineledi. Kızılay Başkanı "Koronavirüsü yendikten sonra 14 gün geçen bütün kahramanlarımızı, cephede savaşan diğer hastalarımızın da kahramanı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLK BAĞIŞÇI

Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ve Türk Kızılayın yürütücülüğünde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı başlatılan "immün plazma" tedavisi için ilk gönüllü plazma bağışçısı, koronavirüsü yenen Dr. Kürşat Demir (solda) oldu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın (sağda) katılımıyla Türk Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezinden yapılan canlı yayında, gönüllü bağışçı Demir'den plazma alma işlemi gerçekleştirildi. 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • dr cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    siz kızılaya başvurup verin onlar ihtiyacı olan hasta için kullanılmak üzere biz hastanelere verecekler. yoğun bakımda virüsle başedemeyen hastaya vereceğiz. şu an tek spesifik tedavi bu. yani direk virüsü öldüren başka tedavi şu an dünyada yok. kan verenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
  • ek9 4 yıl önce Şikayet Et
    çok umut baglamayın bence immuplazma ya ama tabi yinede inşallah başarılı olur umut dünyası şu bir gerçek türk ve milli olan kişiler bu işi çözecek ALLAHIN DA izniyle
    Cevapla
  • dr cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bilmeden insanların kafasını karıştırıyorsunuz. bu tedavi şu anda virüsü direk öldüren tek tedavidir. hastalığı yenen kişinin virüsü öldüren antikoru direk hastaya verilir. yan etki yok. kanda virüs olsa da sorun yok zaten hastada virüs var. ama hastada antikor oluşamadığı için ölüm tehlikesi var. ne kadar verirsen o kadar iyi. az bile versen virüsü azaltarak hastalığın akciğere ulaşmasını yavaşlatır ve zaman kazandırır..kazanılan bu zamanda kişi antikor üretecek fırsatı bulur..
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için verin de şu illetten ülkece kurtulalım.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat, hala aktif aşıyıcı olabilirler
    Cevapla
  • AKSOY 4 yıl önce Şikayet Et
    Koceli cevresinde korona vürüsünü atlatip 14 gün geciren arkadaslar kocailinde hastamıza kan lazım acil 053938 79756 bu numaraya ulasırsanız seviniriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var