Ordu’da sokağa maske atana ceza verilecek

Ordu’da koronavirüs salgını nedeniyle kullanılan maske, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması yasaklandı. Evde esnek çalışan kamu görevlilerinin mesai saatleri içinde dışarı çıkmalarına da yasak getirildi.

Ordu’da sokağa maske atana ceza verilecek
Ordu’da sokağa maske atana ceza verilecek
GİRİŞ 07.04.2020 16:22 GÜNCELLEME 07.04.2020 16:22

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Meclisi kararınca vatandaşların tarafından kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması, çevre ve toplum sağlığını tehlikeye soktuğu, bu sebeple bunların cadde ve sokaklara gelişigüzel atılması yasaklandı.

Kamu görevlilerinin mesai saati içinde evden çıkması yasaklandı

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken; pandemi nedeniyle idari izin, esnek çalışma izni vb. usullerle, evden-uzaktan çalışma izninden faydalanan kamu görevlilerinin, mesai saatleri içerisinde evlerinden çıkması da yasaklandı.

Ceza verilecek

Kararın aksine hareket ettiği ve evden dışarı çıktığı tespit edilen kamu görevlisi hakkında idari işlemlerin yanında, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uymamaktan da idari ve diğer cezai yaptırımlar uygulanacağı açıklandı.

Toplu taşımada maske takmak zorunlu hale getirildi

Öte yandan alınan karar doğrultusunda hastaneler ve diğer sağlık kurumlarına başvurularda ve toplu taşıma araçlarında vatandaşların maske takmaları zorunlu hale getirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor