Eczaneden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske ne zaman dağıtılacak?

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği’nin çalışmasıyla vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske alabilecek. Maske dağıtımı hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden sağlanacak. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde eczaneler maske dağıtımına başlıyor.Peki ücretsiz maske eczanelerden nasıl alınacak? İşte İstanbul Eczacılar Odası Başkanı'nın yaptığı ücretsiz maske açıklaması...

Eczaneden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske ne zaman dağıtılacak?
Eczaneden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske ne zaman dağıtılacak?
GİRİŞ 13.04.2020 11:21 GÜNCELLEME 13.04.2020 11:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları birliği ortak çalışmasıyla ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi. Daha öncesinde vatandaşlar E-devlet üzerinden ücretsiz maske siparişi verebiliyordu. Yeni uygulanmaya başlayacak sistem ile birlikte artık vatandaşlar  İstanbul'da ücretsiz maske ihtiyaçlarını eczanelerden temin edebilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz maskeler yakın zamanda eczanelere teslim edilecek. Peki vatandaşlar maskeleri hangi eczanelerden alabilecek? İşte eczanelerden dağıtılacak maskeyi almak isteyen vatandaşların yapması gerekenler;

 

MASKE DAĞITIMINA BAŞLANDI!

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, eczanelerden yapılacak ücretsiz maske dağıtımı hakkında açıklama yaptı. Sarıalioğlu, ücretsiz maskelerin dün İstanbul'da bugün ise Ankara'daki dağıtım kanallarına ulaştığını eczaneler tarafından dağıtılmaya başlandığını ifade etti.  Eczacılar Odası Başkanı İstanbul ve Ankara'da  başlayacak uygulamanın dağıtımı tamamlandıktan sonra diğer şehirlerde de başlayacağını söyledi.

MASKE İÇİN SMS İLE BİLGİ GELECEK!

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu açıklamasında ücretsiz maske dağıtımı eczanelerden yapılacağını açıkladı. Konuşmasının devamında maske dağıtımı için vatandaşa sms ile kod gönderileceğini söyleyen Sarıalioğlu, gelen sms ile birlikte eczanelerden ücretsiz maske temin edebileceğini ifade etti.

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek maskeler ecza depolarına ulaştırılacak ve eczanelere dağıtımı yapılacak. Eczaneler bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunabilecek. Bu talepler Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilecek ve tek bir depo üzerinden talepte bulunulacak. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara “ 10 gün için kişi başına 5 adet maske” verilecek. Eczanelerden ücretsiz maske temin etmek isteyen vatandaşlar için maskelerin dağıtımı Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskelerden sonra başlayacak. 

 

MASKELER NASIL KULLANILMALI ?

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle toplu taşımalar, market, pazar yerleri gibi sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu bölgelerde maske kullanılması zorunlu hale getirildi. Sağlık Bakanlığı maskelerin nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili çalışma hazırladı. İşte adım adım maske nasıl takılmalı, maske nasıl çıkarılmalı? Sorularının cevapları;

1- MASKE NASIL TAKILIR

-Maske lastikli ise maskenin yanındaki lastikler kulak kepçesinden geçirilerek takılır.
-Maske ipli ise maskenin üst kenarlarındaki ipler kulakların üstünden geçirilerek başın arka kısmında bağlanır, alt kenarlarındaki ipler ensede bağlanır.

2- MASKE NASIL ÇIKARILIR?

- Maske burun, ağız, ve çeneyi içine alan, yoğun kirlenmenin gerçekleştiği ön kısma dokunulmadan çıkarılmalıdır.
- Lastikli ise kulak arkasındaki lastiklerden tutarak çıkarılır.

YORUMLAR 4
  • ALİ. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha bugün ha yarın, ha bakalım de bakalım. Ne kızı verecekler nede dünürcüyü küstürecekler.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    10 gün 5 maskeyle nasıl idare edilecek acaba? haftanın 6 günü işe giden adam ne yapacak.Saçma saçan işler bunlar çekin maskeleri normal fiyatlarına gidelim alalım.Devlet maske fiyatını 0,50 krş sabitlesin yapılamaz mı?
    Cevapla
  • Huseyn 3 yıl önce Şikayet Et
    yıkayabilirsiniz.
    Cevapla
  • selim özek van 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm maskeleri devlet karşılıyor anlamına gelmez Geri kalan eksikleri de sen kendin tamam diyeceksin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı