Sağlık çalışanlarına anlamlı mesajlar! Gönülleri fethettiler

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı özveriyle çalışarak hayat kurtarmaya devam eden sağlık çalışanlarına her bölgeden duygulandıran destek haberleri geliyor.

Sağlık çalışanlarına anlamlı mesajlar! Gönülleri fethettiler
Sağlık çalışanlarına anlamlı mesajlar! Gönülleri fethettiler
GİRİŞ 09.04.2020 19:34 GÜNCELLEME 09.04.2020 19:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trabzon'da Yenimahalle sakinleri hayat kurtarmak için kendilerini riske atan sağlıkçılara evde yaptıkları yiyeceklerin yanında kağıtlara yazdıkları duygusal mesajları göndererek kendilerine destek olmaya çalıştı. 

 

 

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü'nde görev yapan ve buraya yakın yurtlarda kalan sağlık görevlilerine evlerinde yaptıkları poğaçadan dolmaya, börekten değişik tatlılara kadar yiyecekler ile kağıtlara yazdıkları farklı destek mesajları gönderen mahalle sakinleri amaçlarının sağlık çalışanlarına moral vermek olduğunu belirttiler. 

 

 

"İnsan üstü çabası ile gecesi gündüzü olmadan Korona virüse karşı olağanüstü bir mücadelede bulunurken "Evde kal Türkiye" mesajı ile bizlere manevi destek ve sosyal mesaj veren siz sağlık çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız. Allah hepinizden razı olsun. Kalplerimiz sizinle atıyor. İyiki varsınız" gibi mesajlar gönderen mahalle sakinleri her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söylerdiler. 

SİNOP'TA YAZILAN YAZIYA ORDU'DAN ANLAMLI CEVAP

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Öğretmen Turan Küney, apartman yöneticisi olduğu binanın dış kapısına astığı yazıyla aynı apartmandaki sağlık çalışanlarının takdirini topladı. 

Sinop'un Zeytinlik Mahallesi'ndeki Sinova Sitesi yönetimi binada oturan sağlık çalışanlarına yönelik "Sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz" ifadelerinin olduğu yazıyı asmalarının ardından Ordu’nun Ünye ilçesinden anlamlı cevap geldi.

"SİZİNLE AYNI LİSTEDE OTURMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ"

Ünye’nin Atatürk Mahallesi Akdeniz Evleri Sitesi’nde on yıllık apartman yöneticiliği yapan Öğretmen Turan Küney, Sinop’ta yaşanılan olay sonrası aldığı site kararının ardından binanın dış kapısına astığı yazıyla gönülleri fethetti. Site sakinlerinin aldığı kararla apartman girişine yazılan yazıda, "Sizinle aynı sitede oturmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Her zaman ve her yerde destek olmaya devam edeceğiz. Biz ve milletimiz için yaptıklarınızı asla unutmayacağız. İyi ki varsınız, iyi ki komşumuzsunuz" ifadeleri yer aldı. 



"AYNI BİNAMIZDA KIRKA YAKIN SAĞLIK ÇALIŞANI VAR"

Oturdukları sitenin bir apartmanında on yıldır yöneticilik yapan ve aynı binada kırka yakın sağlık çalışanlarıyla komşu olduklarını söyleyen Öğretmen Turan Küney, ”On yıldır sağlık çalışanlarının yoğun olduğu sitede oturuyoruz. Onların yaşamlarını biliyor ve birbirimizin cenazesi veya düğünlerine gidip geliyoruz. Çok iyi komşuluklarımız var ancak bu Sinop’ta yaşanılan bu vahim olay bizleri çok üzmüştür. O haberi gördükten sonra bütün apartmandaki arkadaşlarımızla beraber toplanarak apartmanımızın girişinde bu yazıyı asma kararı aldık. Şu an sağlık çalışanları çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Belki yanlarında sağlık çalışanı olmayanlar bunların farkında değiller ama ne yazık ki eve geldiklerinde çocuklarına sarılmaktan çekiniyorlar. Ve gecenin geç saatlerine kadar jandarma ve polislerimizle beraber yoğun bir mesai harcıyorlar. Onlara yapılan bu haksızlık karşısında durmak istedik. O yüzden bu yazıyı astık. Apartmanımızda kırka yakın sağlık çalışanlarımız var. Doktorlarımız, röntgen ve aile hekimliklerinde çalışan birçok arkadaşlarımız bu binamızda yaşıyorlar. Hatta aile hekimliğinde görev yapan bir arkadaşımız ve yazıyı gören vatandaşlar astığımız yazıyı gördükten sonra sosyal medya üzerinden teşekkür etti. Şu an ülkemizin içinde bulunduğu ortamda kesinlikle sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

"İÇİMİN YAĞLARI ERİDİ"

Aynı binada oturan sağlık çalışanı İlhan Sever, "Ben akşam işten çıkıp eve geldiğimde kapıda asılı olan yazıyı gördüğümüzde inanın içimin yağları eridi. Çünkü bu zor günlerde bu yazı küçük gibi gelebilir bazılarına ancak bizler gördüğümüzde çok rahatladık. İnsanlarımız sağlık çalışanlarının bu günlerde daha çok değerini anladı" diye konuştu.

"BEKLENEN TABLO BUYDU"

Üç yıldır aynı binada oturan Öğretmen Osman Kahraman ise, "Sinop'ta o yazıyı sosyal medyada gördüğümüz zaman bizlerde diğer insanlar bu duruma çok üzüldük. Bu zor süreçte bizim en büyük destekçimiz ve yardımcımız olan sağlık çalışanlarına bizim destek vermemiz gerekirken böyle bir olayın yaşanmasını ben kendim adına ve sitede oturan komşularımız adına talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. O olaydan sonra sitemizin yönetiminin aldığı kararla böyle bir yazının asılması “Beklenen tablo buydu” sözünü akıllara getiriyor. Biz aynı site içerisinde onlarca sağlık çalışanlarımızın arasında olmaktan son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

DOKTORUN PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Sağlık çalışanlarına şiddet ve korona virüsle mücadele eden bazı doktorlara oturdukları apartmanlarda yakışık olmayan tavırlar devam ederken, Erzurum'da bir başka doktorun paylaşımı okuyanları duygulandırdı. 

Doktor olduğu öğrenilen Dr. Conmeo rumuzlu Twitter kullanıcısı, apartman yöneticisiyle arasında geçen diyaloğu paylaştı.

Apartman yöneticisinin ve komşuların yemek hazırlamak için kendisinden nöbet listesi istediklerini belirten genç doktor, şu ifadeleri kullandı:

"Apartman yöneticim nöbet listemi istedi. Biz sizi rahatsız etmek istemiyoruz belki uyuyor olursunuz diye. Listenize bakıp bilelim ona göre yemek getirmek istiyoruz. Lütfen ne ihtiyacınız olursa çekinmeyin kapımızı çalın dedi. Sizin benim umutlarımı yeşertmeye ne hakkınız var?" 

Paylaşım kısa sürede on binlerce beğeni alırken, daha sonra bir yemek şirketinden doktora "Sağlığımız için gece gündüz çalışan sizlere minnettarız, iyi ki varsınız" notuyla birlikte pasta gönderildi. 

ZONGULDAK'TA KÜÇÜK EREN'DEN ANLAMLI PAYLAŞIM: GURUR DUYUYORUM

Zonguldak Halk Sağlığı Başkanlığı bulaşıcı hastalıklar biriminde görevli hemşire Yeşim Geniş’in oğlu Eren Geniş, corona virüs kapsamında canlarını hiçe sayarak hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik yazdığı teşekkür yazısı evinin bulunduğu apartmanın girişine asıldı.

Eren Geniş’in sağlıkçılara yazılmış teşekkür yazısını gören apartman sakinleri duygu dolu anlar yaşadı.

İşte Eren Geniş’in o paylaşımı;

“Sağlık çalışanı olan başta annem Olmak üzere Türkan abla, Songül abla, Sevgi abla, Kevser abla ve Oğuzhan abime hayatlarını ortaya koyarak hayat kurtardıkları için aynı apartmanda oturmakdan gurur duyuyorum. İyi ki varsınız” diye duygulandıran bir yazısı apartman girişine asıldı. 

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

İzmir’in Aliağa ilçesinde üç farklı atölyede gönüllü kursiyer ve usta öğreticilerden oluşan ekip ile sosyal mesafeye uyarak üretimi gerçekleştiren tek kullanımlık bin tıbbi maske, Aliağa İlçe sağlık Müdürlüğüne teslime edildi.

Halk Eğitim Merkezinde sağlık çalışanları için üretilen maskeler Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun’a, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan tarafından teslim edildi. Maske üretiminin devam edeceğini söyleyen Bayhan, alınacak her tedbirin virüsten daha etkili olacağına inandığını söyledi.

Müdür Erdal Bayhan, "Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu kötü günlerde sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla onların ihtiyacı olabilecek yüz siperliklerini ve tıbbi maskeleri ürettik. Daha önce okullarımızdaki öğretmenlerimiz 3 boyutlu yazıcıları evlerine götürerek ürettikleri yüz siperliklerini teslim etmiştik. Her hafta 100 siperlik üretimi ve dağıtımı yapılacak. Bugün de sağlık çalışanlarına iletilmesi için bin adet maske teslim ediyoruz. İlk etapta 25 bin adet üretilecek tıbbi maskeleri düzenli bir periyotta ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim etmeye devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR 4
  • Ilcelerde yatis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ilcelerde hastaneden içeri bile almıyorlar alsalarda 5 metreden hiç bakmadan ANTIBIYOTIK yazıp gönderiyolar. Aile hekimleri günlük sırayla geliyor ve 3 saat çalışıyor herkes yatıyor
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük tesekkürü Cumhurbaşkanımız hak ediyor
    Cevapla
  • Diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • ŞİFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Çalışanlarımızdan ALLAH Razı olsun.Onlar cebhede savaşan kahramanlar gibi mücadele veriyorlar. Hebsini çok seviyoruz.ALLAH Onları korusun.Onların bu kahramanlıklarını unutmayacağız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti