Kedi virüs bulaştırır mı?

Bilim dergisi ‘’Science’’da yayınlanan ve kedilere koronavirüs bulaşma riskinin köpeklerden daha fazla olduğunu ortaya koyan bilimsel araştırma, kedi besleyen birçok kişiyi endişeye sevk etti.

Kedi virüs bulaştırır mı?
Kedi virüs bulaştırır mı?
GİRİŞ 10.04.2020 08:10 GÜNCELLEME 10.04.2020 08:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü, evcil hayvanların koronavirüs pandemisindeki rolünün detaylı olarak araştırıldığını bildirdi. DSÖ’den epidemiyolog Maria Van Kerkhove, şu ana kadar ellerinde olan verilere dayanarak, ‘’bulaştırmada evcil hayvanların bir rol oynadığını düşünmediklerini, ancak koronavirüs taşıyan bir insan üzerinden enfekte olabileceklerini’’ kaydetti.

KEDİ BESLEYENLER ENDİŞEYE KAPILMASIN

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan “Bu konuda bilimsel bir sonuç yok. Evinde kedi besleyenler endişeye kapılmasın. Asıl tehlike yabani hayvanların ticareti” dedi.

 

 

 

YORUMLAR 14
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    pisiler sürekli yalanırlar yani steril hayvanlardir... efendimiz ra. etrafınızda gezinsinler onlar temizdir buyurmuştur
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    evimde yıllardır kedi besliyorum ve şimdiye kadar hastalık bulaştırma konusunda bir zararlarını görmedim...ama insanlardan çok hastalık kaptım çocuk yaştan beri...okul arkadaşlarımdan kızamık,kabakulak,iş arkadaşlarımdan bol bol grip ve nezle,girdiğim bir havuzdan mantar enfeksiyonu...herşeyi yapan insanlar,hayvanların hasta olmasının sebebine kadar.
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yemişler. Bu iş hayvan pazarında ortaya çıktı. Corona virüsü hayvanlarda ilk defa ortaya çıktı. Açın bakın.. Kuş gribi pis hayvan gribi, KKKA hastalığı, Lassa Ateşi, Hansa Salgını. Hep virüs ve hayvan kaynaklıdır. Uyumayın. Riske girmeyin. Allah muhafaza kul hakkına girersiniz. Rant için insanları yakmayın. Sokaklarda fareler cirit atmaya başladı neyin kafasındasınız? Evinde kuş besleyenlerde KOAH çıkıyor. Bırakın bunları
    Cevapla
  • Bahar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hayvanlarin haklarini göz ardi edeceksin sonra gelip burda laf ebeliği yapacaksın senin ne kadar evde kalmaya hakkin varsa kedi kopegin kusunda var dikkat edersen hastalık biz insanlara geldi hayvanlara değil sizin gibi benciller yüzünden sessiz kullarini eksiğimiz icin dünya sadece size yaratilmadi
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    allah cc her canlının yaşam mekanını farklı yaratmış,evın içinde insanlar yaşar hayvanların yaşam alanı tabiattır,
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiat nerde pardon hani tabiat? İnsanlar tarafından her tarafına ev bina avm dikilen tabiat mı? Bir hayvan dışarıda ne yer çöp mü? Bu mu senin Allah aşkın sana verdiği beyini kullanmamak mı?
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kediye bak benden karizmatik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı