Türkiye'den İngiltere'ye tıbbi yardım

Türkiye'nin İngiltere'ye koronavirüs salgınına karşı tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan hareket etti

GİRİŞ 10.04.2020 11:09 GÜNCELLEME 10.04.2020 14:44
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınında ciddi kayıplar veren Avrupa ülkelerine Türkiye geçtiğimiz günlerde yardım elini uzatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan yardımlar için ise "Yardım gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

İNGİLTERE'YE DE YARDIM

Başta İtalya ve İspanya olmak üzere 7 Avrupa ülkesine yardım gönderen Türkiye, İngiltere'ye de yardım gönderme kararı aldı.

 

 

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere için bez maske, N95 maske ve tulum hazırladı. 



ANKARA'DAN HAREKET ETTİ

Askeri personel tarafından paketlenen sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi. Üzerinde Türkiye-İngiltere bayrakları bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi. Türkiye'nin İngiltere'ye koronavirüs salgınına karşı tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan hareket etti


Paketlerin üzerinde Hz. Mevlana'nın sözleri yer aldı

Kargo paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var' sözleri ile 'Türkiye'den Birleşik Krallık halkına sevgilerle' notu yer aldı. 'Koca Yusuf' adı verilen askeri kargo uçağı, malzemeler yüklendikten sonra Ankara'dan havalandı. Yarın da İngiltere'ye yardımların devam edeceği belirtildi.

 

YORUMLAR 66
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce CAN Demeliyiz, Bütçeleri Bizden Kat Kat İyi Ülkelere Yardım Etmek Ne Demek Çindeki Irkdaşlarmızın Halini Sorun, Salgının Asıl Başladığı Yerdeki Türkleri Unutmuş Herkes Onların Durumları Nasıl? Bu Davranışı Kınıyorum
    Cevapla
  • byx68 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence yardim edilirken secici olunmali, o yardimlarda TÜRK milletinin hakki varsa sayet ( var elbette ) ozaman kime yardim edip etmeyecegimize dikkat etmeliyiz. ARTIK Herkes hakkettini almali.
    Cevapla
  • burak 3 yıl önce Şikayet Et
    biz size yeteriz :)
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne var bunda İslamdan nasipsiz Yılmaz Özdile tuhaf gelsede evet işte Müslüman budur . İspanyadan Sefarad yahudilerini getiren Osmanlı o günlerde çok mu zengindi, çok mu güçlüydü. 2. cihan harbinde Almanyadan kaçan yahudileri ,yunanistandan Türkiyeye kaçırırken Süper Güçmüydük. Bırakın bu işleri yardım denilen şey, insanlık denilen şey gönülle olur, zenginlikle alakası yoktur. Hele güçle hiç alakası yoktur. Neyse sonuçta HALİK BİLİR.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbime şükürler olsun üç sente muhtaç bir ulkeydik şimdi üç kıtaya yardım eden bir ülkeyiz.rabbim elbet mazlumun duasını kabul eder.nice diyarlarda ülkeme dua eden insanlar var.
    Cevapla
  • Vangölü 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide sonradan muhtaç duruma düşmeyelim allah muhafaza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular