Koronavirüse karşı Bursa'da kullanılmaya başladı!

Koronavirüs (Covid-19) salgınında özellikle entübasyon işlemi yapacak sağlık ekibini korumak amacıyla Sivas'ta yapılan laringoskop cihazının ardından Bursa'da da otomobil firmaları tarafından üretilen entübasyon kabini Bursa Şehir Hastanesinde kullanılmaya başlandı.

Koronavirüse karşı Bursa'da kullanılmaya başladı!
Koronavirüse karşı Bursa'da kullanılmaya başladı!
GİRİŞ 10.04.2020 13:47 GÜNCELLEME 10.04.2020 13:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sivas'ta özellikle entübasyon yapacak sağlıkçıları yeni tip corona virüsten (Covid-19) korumak aiçin üretilen "LarinCOVIDeo" adlı video laringoskop cihazından sonra Bursa'da özel bir otomobil firması ve hastanenin anestezi uzmanlarının ortaklaşa çalışması ile geliştirilen entübasyon kabini, Türkiye'de ilk kez Bursa Şehir Hastanesinde hizmete girdi.  

 

 



Bursa Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Gülbahar Çalışkan, entübasyonun, solunum veya solunum yolu güvenliğinin bozulması ya da bozulma riski oluşması halinde hastanın havalandırılması için gerçekleştirilen bir işlem olduğunu ifade etti. 

Bu işlem gerçekleştirilirken sağlık personelinin hastayla yakın temasta bulunduğuna dikkati çeken Çalışkan, şunları kaydetti:

"İşte tam da bu işlem sırasında kullanılan bu kabin sayesinde koronavirüsün bulaşma riskine karşı personeli koruyor. Entübasyon kabinlerinde hastaya hava yolu desteği sağlanırken, sağlık çalışanlarının ve hastane ortamının bulaşma riski azaltılarak maksimum önlem alınıyor. Bu risk yapay solunum desteği sunulması gereken hastalarda entübasyon dediğimiz solunum yollarına ağızdan bir tüp yerleştirilmesi sırasında daha da artmaktadır." 

 

 



Çalışkan, entübasyon kabinlerinin işlem sonrası dezenfekte edilerek güvenle kullanılabildiğini de aktardı.

YORUMLAR 3
  • HASAN DOĞAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence pahalı olur. sağlık çalışanlarımız için modern siperlik maskeler üretebilirdi. maliyeti düşük olurdu.
    Cevapla
  • Recep Başak 3 yıl önce Şikayet Et
    Tofaş hibe ediyor bunların hepsinin3 tip kabin yapıyoruz şu anda Tofaşta
    Cevapla
  • s.y. 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerde sulu yerlerden; güneş pili ile elektiroliz oluşturup oksijen gazını odalara salonlara metro vb. kalabalık yerlere verelim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!