Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın 100. yıl dönümünü kutladı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın 100. kurtuluş yıl dönümünü, Şanlıurfalılara seslendiği videolu mesajla kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın 100. yıl dönümünü kutladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın 100. yıl dönümünü kutladı!
GİRİŞ 10.04.2020 17:44 GÜNCELLEME 10.04.2020 17:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Valiliğine gönderdiği videolu mesajla  Şanlıurfalı vatandaşlara seslendi.

"Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum."  diyerek başladığı mesajında Erdoğan, "Enbiya ve evliyalar şehri, tarihiyle  kültürüyle birikimiyle medeniyetimizin gözbebeği Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde,  mahallelerinde yaşayan kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum."  ifadelerini kullandı.

Bugün Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün hep  birlikte ve büyük bir gururla idrak edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Şanlıurfalılara şöyle seslendi:

"İstiklal Harbimizin en kasvetli dönemlerinde kadını erkeği, genci  yaşlısıyla Urfalı kardeşlerimin kazandığı zafer, tüm milletimize umut  aşılamıştır. Urfa, bir yıllık topyekün kıyamın ardından tamamen kendi direnişiyle  düşmanı topraklarından söküp atmıştır. Çünkü Urfa, sadece sabır timsali Eyüp  Peygamber'in değil, aynı zamanda inancı uğruna ateşe atılmayı göze alan Hazreti  İbrahim'in de şehridir.

Urfa'nın bu dönemde sergilediği destansı direniş, Türkiye Büyük Millet  Meclisi tarafından kendisine 'şanlı' unvanı verilerek, özellikle takdir  edilmiştir. Bundan tam bir asır önce mücadeleleriyle cesaretleriyle Urfa'yı  Şanlıurfa yapan tüm kahramanları, tüm istiklal sevdalılarını minnetle yad  ediyorum. Bin yıldır vatanımızın ve milletimizin bekası için canını esirgemeyen  bütün şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 100 yıl önce  Onikiler'in Urfa'da başlattığı direniş ruhu, bölücü terörden 15 Temmuz ihanetine,  Suriye'deki harekatlarımızdan Doğu Akdeniz'deki gelişmelere kadar vatanımızın  bekası ve milletimizin bağımsızlığı için verdiğimiz tüm mücadelelerde bizlere  ilham kaynağı olmuştur. Bugün de tüm dünyayla beraber ülkemizi de etkileyen�koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelemizde Urfa'nın ve siz  kardeşlerimin cesaretinden ilham alıyoruz.

Allah'a hamdolsun tıpkı daha öncekiler gibi bu mücadelemizi de  milletimizin desteği ve duasıyla başarıyla sürdürüyoruz. Rabb'imizin buyurduğu  gibi: 'Her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır.' Yürekler, 'tek millet,  tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diye vurdukça, Türkiye'nin yıldızı hep  yükselecektir. Biz bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, kardeş oldukça, hep  birlikte Türkiye oldukça hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü  yetmeyecektir.

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Şanlıurfalı kardeşlerimiz kalplerini  refah tutsun. Türkiye, Allah'ın izni ve inayetiyle, aziz milletimizin basiret ve  ferasetiyle bu musibetin de üstesinden gelecektir. Sizlerden salgınla ilgili  tedbirlere riayet etmenizi özellikle istirham ediyorum. Ramazan-ı Şerif'e  kavuşmak üzere olduğumuz günlerde salgından dolayı sıkıntı çeken kardeşlerimize  sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu düşüncelerle 100. kurtuluş yıl dönümünüzü tekrar  tebrik ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizleri sevgiyle,  saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”