Bilim Kurulu üyesi uyardı: Ne olur bu işin hiç şakası yok!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, CNN TÜRK'te yayınlanan 'Mercek altında' programında Corona Virüsüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin durumunun birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu söyleyen Özlü, "Bu süreç bizi aldatmasın. Bundan sonrası için böyle devam edip etmeyeceği konusunda henüz rahatlayacak kadar veriler bu veriler güvenli değil. Burada halka düşen sorumluluk çok önemliydi." dedi.

Bilim Kurulu üyesi uyardı: Ne olur bu işin hiç şakası yok!
Bilim Kurulu üyesi uyardı: Ne olur bu işin hiç şakası yok!
GİRİŞ 11.04.2020 14:19 GÜNCELLEME 11.04.2020 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özlü, "Bu virüse karşı korunmak istiyorsanız evinizde oturun. Evinizde oturursanız yüzde yüz güvenlisiniz. Evden çıkmaz, evinize kimseyi almazsanız bu virüs size bulaşmaz, başkalarını da kendinizi de korumuş olursunuz." dedi.

Özlü’nün açıklamaları şöyle:

"DÜN GECEKİ GÖRÜNTÜLER..."

Avrupa üyeleri ile kıyaslandığında Türkiye ile bariz bir fark var. Baktığınızda herkes bunu görebilir. İtalya, İspanya, Fransa ya da İngiltere gibi değil durum. Türkiye’de şuan tedavi edilemeyen, hastaneye yatırılamayan, yoğun bakıma yatırılamayan bir hasta yok gibi görünüyor.

Bu süreç bizi aldatmasın. Bundan sonrası için böyle devam edip etmeyeceği konusunda henüz rahatlayacak kadar veriler bu veriler güvenli değil. Burada halka düşen sorumluluk çok önemliydi. Dün geceki bu market, fırın önlerindeki izdiham, umarım olumlu gidişte olumsuz bir etki oluşturmaz. 

"HİÇ ŞAKASI YOK"

Bugünkü sokağa çıkma yasağının bu olumlu gidişe katkı sağlayacağını umuyorum. Hiç kimse sokağa çıkmazsa hastalık yayılmaz, bir şekilde kendi kendini durduracaktır. Ama tabi bu denli sıkı sokağa çıkma yasağını ne kadar uygulayabilirsiniz, orasını bilemiyorum. Onlar tabi bizim işimiz değil, biz sağlıkçıyız.

Önümüzdeki günler için beklememiz gerektiğini, bugüne kadar geldiğimiz noktanın iyi olduğunu düşünüyorum.  Ne olur bu işin hiç şakası yok. Bu virüs çok kolay bulaşıyor ve çok insanın ağır hastalığına ve ölümüne yol açıyor. Ciddiye alın ne olur evlerinizde oturun çıkmayın. Sosyal mesafeye dikkat edin. Hiç şakası yok.

Bu virüse karşı korunmak istiyorsanız evinizde oturun. Evinizde oturursanız yüzde yüz güvendesiniz. Evden çıkmaz, evinize kimseyi almazsanız bu virüs size bulaşmaz, başkalarını da kendinizi de korumuş olursunuz.

YORUMLAR 1
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse eleştirilmez degildir olmamalidirda ammaaa Niyet eleştiri degilde özgürlükçü medya adi altinda kaos yaratmaksa devlet olarak buna hemen müdahale edip seslerini kesmekte tereddüt edersen o zaman bir sure sonra emellerine ulasir kaos ortami yaratirlar. Bence hukumet fox tv ve halk tv yi kapatmak konusunda cok gec kaliyor. Tek amaçlari ülkenin guc birligi yapmasini engellemek bu kanallarin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...