Muhtarın isyanı: “Delirmemek için kendimi zor tuttum”

Ordu’nun Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Uğur Özcan, iki günlük sokağa çıkma yasağında vatandaşların bazı isteklerine karşı tepki gösterdi. Muhtar Özcan, iki günlük sokağa çıkma yasağı süresince evlerin kapılarına kadar ekmek götürülürken bazı vatandaşların ‘özel fırın ve özel ekmek’ seçimi yapmak istediğini belirterek, “Delirmemek için kendimi zor tuttum” dedi.

GİRİŞ 13.04.2020 12:48 GÜNCELLEME 13.04.2020 14:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ordu’nun Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Uğur Özcan, sosyal medya sayfasından yayınladığı açıklamalarda iki günlük sokağa çıkma yasağında yaşadıklarını dile getirdi.

 

 

Evlerin kapısına ekmek götürülmesine rağmen bazı vatandaşların ‘susamlı ekmek, yıldızlı ekmek’ istediğini, bazı vatandaşların da ‘ben o fırının ekmeğini yemem’ diyerek almak istemediğini belirten muhtar Özcan, “Devlet sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Eskiden mısır ekmeğini bulamazken, fırıncı evin kapısına ekmek götürüyor ama susamlı ekmek isteniyor, yıldızlı ekmek isteniyor. Arkadaş şaşırdım kaldım yani. Bu telefonlara cevap vermede kendime zül sayıyorum. Kardeşim evin kapısına sıcak ekmeğin gelmiş fırın seçmek nereden çıktı şimdi ya” diyerek tepkisini dile getirdi. 

HER AFETTE ÖZEL SİPARİŞ

Muhtar Özcan, açıklamalarında şöyle konuştu: 

 

 

“Neymiş ben o fırından istemiyorum. E yeme o zaman. İki ekmek alacaksın, fırın seçiyorsun. Ekmek seçmek için Sosyal Vefa Grubu'nu aramak yakışıyor mu arkadaş? Sosyal Vefa Grubunun işi başından aşkın, devletimizin çalışanlarına yazık, bunlarda insan ya. 4 fırın çalışıyor ama ben o fırından almayacağım diyor. Ne yapalım yani size özel fırın mı gösterelim. Ya mısır ekmeğini bulamadığımız zamanlar odu. Atalarımız ninelerimiz, büyükbabalarımız, dedelerimiz kesmük (mısır bitkisinin sapı) ekmeği ile büyüdü ya. Yoğurda patates doğrayarak yetişmişler ya. Bu neyin nesidir ben anlamadım gitti ya. Vallahi billahi üzülüyorum ya. Afet var fırın seçeceğiz biz şimdi. Afet var zeytinyağı seçeceğiz biz şimdi.” 

"DELİRMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM"

Devletin bütün kurumları seferber olurken vatandaşların bu tür isteklerini anlamakta zorluk çektiğini belirten Özcan, “Ben böyle bir şey görmedim. Vefa Sosyal Grupları çalışıyor, Belediyeler çalışıyor, Kaymakamlıklar çalışıyor, Valilikler çalışıyor. Bu devlet daha ne yapsın. Şimdi susamlı bir ekmek mi bulalım nerede buluyorsunuz söyleyin bende bulayım ya. Nasıl olacak ben bilmiyorum şaşırdım. Devlet seferber olmuş, sokağa çıkma yasağından dolayı fırıncıları seferber etmiş, izin mükabilinde ekmek satıyor ve sen ekmek beğenmiyorsun. Ya kardeşim sen neyin peşindesin anlamadım. Karnını doyurabiliyor musun şükret ya. Eğer bunları konuşamazsam kendime dert edecektim. Delirmemek için konuşmak zorunda kaldım. Millet eşine dostuna yanaşamazken bunlarla uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Vatandaşşş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim butun dunyaya kibirlerinden dolayi hizaya gelin aklinizi basiniza alin diye ders veriyor lakin bizim insanimiz hala bu olayin farkinda bile degil ve ders almak yerine kibrinden hasetinden cildiriyor helal olsun muhtarimiza iyikide aciklama yapmis belki akillanirlar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan açlıktan Insan tokluktan azar
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza gelenler şükürsüzlüğümüzün sonucu olmasın.
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    abicim o susamlı ekmek istememiş sen yanlış anlamışsın susam yaş dallarından iyi bir sopa istemiş
    Cevapla
  • aysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyecek bir şey bulamıyorum. İnsanlarımız ne ara böyle oldu. Vefa teşkilatına ve sayın muhtara emeklerine sağlık diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü