Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan Dornaz alfa ile ilgili ilk açıklama

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden Koronavirüs tedavisine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan, Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceğini söylediği ve bilim insanlarınca tartışılan Dornaz alfa ilacı ile ilgili yeni bir duyuru yaptı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan Dornaz alfa ile ilgili ilk açıklama
Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan Dornaz alfa ile ilgili ilk açıklama
GİRİŞ 17.04.2020 16:55 GÜNCELLEME 17.04.2020 17:00
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Dünyada Koronavirüs'in tedavisi ve aşısına ilişkin önemli çalışmalar yürütülüyor. Türkiye'de de laboratuvar çalışmaları son hızla devam ederken, o çalışmaları yürüten isimlerden biri olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan açıklama gelmişti.

 

 

Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan'da, çalışmaların geldiği noktayı açıklayacaklarını belirten Ovalı, dün Koronavirüs tedavisi açısından önemli bir duyuru yapmıştı. Hastaların iyileşebilmesi açısından Dornaz Alfa tedavisinin uygulanması gerektiğini duyuran Ovalı, bir anda tepki toplamıştı.

YENİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

Son olarak yaptığı, “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim” paylaşımı tepki toplayan Ovalı, bugün sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

 

 

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

 

Çalışmalarını sosyal medya hesabı üzerinden sürekli olarak duyuran Ovalı, yeni açıklamasında, dünkü paylaşımının yanlış anlaşıldığına değindi.

Ovalı'nın sözleri şu şekilde

16.04.2020 tarihinde gece yarısı attığım tweet mesajımın yanlış anlaşılması beni fazlasıyla üzmüştür. Kullandığım ifadeden bir ilaç-molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir.


2Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi.

3Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.

4Bu ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB' e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir.
Saygılarımla.

YORUMLAR 82
  • Mustafa Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktor olmadigim halde, ben bile buldum virusu nasil yok edecegimi, adam prof olmus halen bulamamis. Kaldiki dünya bulamamis! Saglik bakanligina o kadar yazdim halde bana geri dönus olmadi! Buradan da bas bas bagirdigim. Intra venöz ingiliz karbobati kan dolasimina verildigi an bütün kanin icindeki virus ve bakteriler olur! Bu kadar basit ya. Virus yakalanlis olan hasta hem bagisiklik kazanmis olur hemde hastaligi hasta olmadan atlatir. Bana ulasin anlatiyim dedim. Kurun sunun fabrikasini basin dolar! Krizi böyle firsata cevirirsin.
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yuzsuz bicaresin hala cikip cambazlik etme pesindesin
    Cevapla
  • aycal 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya tutarsa misali
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ÜmitsizliğeYerYok. İyi haberlerinizi bekliyoruz. Selam olsun bütün biliminsanlarına. Allah kolaylaştırır inşaallah, ilacı da aşıyı bulacağınıza inanıyorum.
    Cevapla
  • Derviş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok heyecanlanmıştık lütfen aklımızla vicdanımızla oynamayın filim adamı değil bilim adamı olun güveninizi yitirdiniz çok üzgünüz
    Cevapla
  • 10.Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Reklem kokan hareketler bunlar ,millete ayni film i kackere izleteceksiniz vicdansizlar.Hali hazirda Corona tedevisinde kullanilan bu ilaci millete yeni bulmus gibi niye anlatiyon be Adam . Bu Pro. larin para icin yapmiyaca sey yok.Özel yazaneniz üzerinden senelerdir milletten carptiginiz parayi biraz arastirma gelistirme hizmetlerine harcasaydiniz belki bisey bulurdunuz. Türk bir Pro. ilac bulacakmis, nerde bulacak ilaci ? Villasindami , Porsche sindemi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!