Sivas'ta bir imam 20 kişinin eczane borcunu ödedi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde bir cami imam hatibi, 20 kişinin eczaneye olan borçlarını ödedi.

Sivas'ta bir imam 20 kişinin eczane borcunu ödedi
Sivas'ta bir imam 20 kişinin eczane borcunu ödedi
GİRİŞ 20.04.2020 23:35 GÜNCELLEME 20.04.2020 23:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ulaş Merkez Cami imam hatibi Bilal Başer, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'ndan etkilenerek ihtiyaç sahibi 20 ailenin eczaneye olan borcunu üstlendi. 

 

 

Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan zamandan geçildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz 'sadaka çok belayı defeder’ buyurmuştur. Devletim yıllardır bana maaşımı düzenli ödüyor, ben de Türk milletinin bir bireyi olarak ilçede faaliyet gösteren eczaneye gittim, 'borçlu var mı?' diye sordum. 20 ailenin borcunun olduğunu öğrendim, ailelerin rahatsız edilmemesi için 500 liralık borçlarını ödedim."

 

 

YORUMLAR 20
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu davranışı sergileyen bir rahip , doktor, öğretmen olsa bayrak yapar sallarız. İmam olunca yapılan iyiliği takdir etmek değil örnek almak değil sadece yapılan iyiliğin şeklini tartışıyoruz. Reklamının yapılması kişinin kendi sorunu. Tabi ki gizli yapılması malbul. Almamız gereken dersi kaçırmamalıyız.. Dua ile..
    Cevapla
  • BAYRAM 3 yıl önce Şikayet Et
    "Ey iman edenler! Allah'a ve âhiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve gönül yıkmak suretiyle hayırlarınızı boşa çıkarmayın. Böylelerinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan düz kayaya benzer ki, sağnak bir yağmur isabet etmiş de onu çıplak pürüzsüz kaya haline getirivermiştir. Bunlar kazandıklarından hiçbir şeye sahip olamazlar. Allah kâfirleri doğru yola iletmez." (Bakara sûresi (2), 264)
    Cevapla
  • Evad ı Fatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür böyle imamlarımız da varmış.
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığın yorumla kullandığın isim hiç uymamış.Allah rızası için olaya hüsnü zan ile bakın. Evet belki miktar küçük gibi duruyor fakat ortada çok mağdur yirmi kardeşimiz var. Niyet okumaya,kalplerde olanı sorgulamaya kalkmayalım. O Makam Yüce Allahın. Rabbim bütün hayır severlerin hayrını kabul etsin. Niyet hayr akıbet hayr.
    Cevapla
  • dadaşım 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapan normal bir insan olsa dersin dinimiz emrettiği sağ elin verdiğini sol elin görmeyecek tavsiyesini bilmiyordur ama bunu yapan bir imam olunca kardeş ALLAH bilir ama bunun sana yararı sadece insanların sana aferin helal olsun demesinden ötesine gitmeyeceğini sana söyleyeyim,riya için yapılan ibadetten ALLAH'a sığınırım.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadaka açık ta olur, gizli de. Riyadan sakınarak insanlara güzel örnek olmak için bazen açıktan da yapılır. Hep gizli olursa insanlar o kişiyi cimri olarak görme sui zannına da kapılabilir. Ayrıca iyi işlerde örneklik de oluşamaz. Peygamber efendimiz ve sahabi açıktan sadaka hiç vermiş olmasaydı biz nasıl onları örnek alacaktık. Açıktan sadaka verirken Allah rızası dışında kişilerin rızasını da beklemeyi kalpten geçirmemek gerekir. Sadaka ve her hayır amel sadece Allah rızası için yapılır. Bu imam kardeşimiz de bize güzel örnek olmuş, bu şekilde hayırlı bir iş yapmayı öğretmiştir.
    Cevapla
  • FETİH1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet sağ elin verdiğini sol el görmeyecek bilmeyecek fakat bu arkadasımız ahmet mehmet ziya zeynep gibi isim vermemiş ve bu zor günde örnek olacak bir davranıs gercekleştirmiş ve bu bir reklam değil aksine bu zor zamanda arkadaslar olan olmayana baksın mesajı. bunu kelimeler ile anlatsa kendi maasını alıyır nasılsa konusur der bircok kişi ama yapıncada dinimiz bunu böyle emretmiyor deniliyor bence arkadasımız cok güzel birsey yapıp örnek bir davranıs ile hepimize örnek olmus
    Cevapla
  • yELİZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç te değil. din eğitiminin küçük yaşlarda yasaklanmasıyla insanlar bu tür davranışları göremez, öğrenemez oldu. Ben gösteriş ve riya olduğunu düşünmüyorum. Örnek olmasını temenni ederim. Böyle diye diye millet fitre, zekat, yardım, hibe etmez oldu. Allah niyetini biliyor amenna bize davranışın örnek olması duası kalıyor.
    Cevapla
  • kül tügin 3 yıl önce Şikayet Et
    belkide medyaya baskasi verdi bu goruntuyu ne biliyoruz arkadaslar husnu zanda bulunmak esastir
    Cevapla
  • muşlu. 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletten bu dönemde maaş alip çalişmayan veya yari çalisân durumu her iyi insanin yapmasi gereken davraniş en azindan bir ailenin bir aylik ihtiyacini karşilamak gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri