Ali Erbaş'a bir destek de SADKOM'dan

SADKOM / Stratejik Araştırma, Düşünce ve Koordinasyon Merkezi2nden yapılan açıklamada "Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden İslam’a açıkça hakaret etmeye tevessül eden hastalıklı zihniyetleri şiddetle kınıyoruz" denildi.

Ali Erbaş'a bir destek de SADKOM'dan
Ali Erbaş'a bir destek de SADKOM'dan
GİRİŞ 27.04.2020 17:32 GÜNCELLEME 27.04.2020 17:32

SADKOM / Stratejik Araştırma, Düşünce ve Koordinasyon Merkezi olarak Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden İslam’a açıkça hakaret etmeye tevessül eden hastalıklı zihniyetleri şiddetle kınıyoruz.

İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Barosu ve İzmir Barosu’nun yazılı açıklamasında, da Prof. Dr. Erbaş üzerinden İslam’a, Müslümanlara ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere açıkça hakaret edilmiştir.

Devletine olan güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın çokça arttığı şu günlerde bizleri yeniden kutuplaştırmaya çalışan bu derin aklı artık çok iyi tanımaktayız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, tek bir Millet, tek bir Devletiz. Sınırlarımız içerisinde bir ve beraber olarak, kardeşçe yaşamayı bir erdem olarak kabul etmekteyiz.

SADKOM olarak diyoruz ki; adı geçen kuruluşlar açıkça İnsan Haklarını ihlal etmiş,bu toprakların temel değerlerini hiçe sayarak hadsizce bir beyanatta bulunmuş ve alçakça söylemlerle Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden İslam’a saldırmayı denemişlerdir. Bu noktada; ilgili merciler acilen harekete geçmeli ve bu hadsizlere hukuki zeminde hadleri bildirilmelidir.

Şu açıkça bilinmelidir ki; her ne kadar AB normlarında bazı uygulamalar yazılı olarak raflarda dursa da, bir gün büsbütün kalkacak, bu topraklarda her zaman hak ve hakikat hakim olacaktır. Malum çevrelerin, üst akılların da yönetim ve yönlendirmesi ile LGBTİ+ gibi sinsice yayılımı için uğraş verdikleri eşcinsellik, cinsiyetsizleştirme, pedofili ve benzeri sapıklık ve sapkınlıkları yayma gayretleri Aziz Milletimizin sinesinde asla meyve veremeyecektir.

Batı medeniyeti, tarih boyunca her dönemde insana ve insan haklarına verdikleri değer konusunda sınıfta kalmıştır. Yani kimse tüm dünyaya insan haklarını bizatihi öğretmiş olan bu medeniyete İnsan Hakları konusunda ahkam kesemez, ders vermeye kalkamaz.

Bu itibarla; Türkiye’nin en kapsamlı düşünce platformlarından biri olan SADKOM, tüm stratejileri ve olanca enerjisi ile bu kuruluşlar ile bu söylemlerin oluşmasına katkı sağlayan ve bu hastalıklı fikirleri destekleyen her kim ve hangi örgütlenmeler varsa karşısında ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın da tam yanındadır.

Bu Aziz Devlet Sahipsiz Değildir.

Kamuoyuna saygılarımızla,

SADKOM Yönetim Kurulu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!