Dikkat çeken sözler: Emrullah Gülüşken geldikten sonra o sözlerinden utanmış mıdır?

İsveç'te tedavi edilmeyen ve Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'le ilgili önemli değerlendirmeler yapan Yeni Birlik Gazetesi yazarı Faruk Aktaş, HDP'li Remziye Tosun'un geçtiğimiz ay, "Hükümet Kürtlerin ölmesini istiyor" sözlerini hatırlattı. Aktaş, O sözleri sarf ettiğinden dolayı utanmış mıdır? Hiç zannetmiyorum" dedi. Aktaş, "Beyinlerini “terör virüsü” saranların hepsi öyle çünkü" ifadelerini de kullandı.

GİRİŞ 28.04.2020 12:10 GÜNCELLEME 28.04.2020 12:10
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Yeni Birlik Gazetesi yazarı Faruk Aktaş bugünkü yazısında, İsveç'te tedavi edilmediği için Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'le ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. "Emrullah Gülüşken / Türkiye Kürtlerin de devleti" başlıklı yazısında HDP'li Remziye Tosun'un bir ay önce eline megafon alıp "Evlerinizden çıkmayın, hükümet Kürtlerin ölmesini istiyor" diye kara propaganda yaptığını hatırlatan Aktaş, "O sözleri sarf ettiğinden dolayı utanmış mıdır? Hiç zannetmiyorum. Aksine Türkiye’ye ve hükümete duyduğu öfkenin, nefretin aynısını o yardım çığlığında bulunan kıza ve babasına karşı duyduğunu düşünüyorum. Bu bir niyet okuması falan değil. Beyinlerini “terör virüsü” saranların hepsi öyle çünkü" ifadelerini kullandı. 

Faruk Aktaş'ın bugünkü yazısı şöyle:

 

 

Terörle mücadelesi baltalanmak için sürekli eleştirilen, itilip kakılmaya çalışılan, "Kürtleri öldürüyor" diye karalanmaya çalışılan Türkiye, yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı bir salgın ortamında, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinde ölüme terk edilen bir Kürt aileyi kurtarmak için seferber oldu.

İsveç, Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden birisi.

Yaşam kalitesi, özgürlükler anlamında da dünyanın en ileri ülkelerinden birisi.

Özellikle 80’li 90’lı yıllardan itibaren çeşitli vesilelerde Türkiye’den göçen Kürtlerin de yoğunlukta olduğu bir ülke.

Dolayısıyla PKK’nın propaganda zemini bulduğu ülkelerin başında geliyor.

“Türkiye Kürtleri öldürüyor” propagandasının en yoğun dile getirildiği ülkelerden birisi İsveç.

Öyle ki geçtiğimiz yıl Türkiye, Suriye’de PKK’ya yönelik Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattığında İsveç Dışişleri Bakanı, uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğunu iddia ettiği operasyonun engellenmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunmuştu.

İsveç Parlamentosu da, Avrupa Birliği’ni Türkiye’ye silah ambargosu uygulamaya çağırmıştı.

İşte birkaç gündür tüm Türkiye’yi seferber eden “Babam ölüyor, lütfen yardım edin” çığlığı işte bu ülkeden geldi.

Çığlığın sahibi uzun yıllar önce Batman’ın Gercüş ilçesinden bu ülkeye yerleşen Gülüşken ailesinin genç kızı Leyla idi.

Leyla Gülüşken, yaşadıkları İsveç’teki bir hastanede koronavirüs teşhisi konduktan sonra eve geri gönderilen ve ölüme terk edilen babası Emrullah Gülüşken için Türkiye’den yardım istiyordu.

O çığlık duyulur duyulmaz başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere ilgili tüm yetkililer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçti.

Terörle mücadelesi baltalanmak için sürekli eleştirilen, itilip kakılmaya çalışılan, “Kürtleri öldürüyor” diye karalanmaya çalışılan Türkiye, yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı bir salgın ortamında, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinde ölüme terk edilen bir Kürt aileyi kurtarmak için seferber oldu.

Ve yardım çığlığının duyulmasının üzerinden 24 saat geçmeden o baba üç çocuğuyla birlikte Türkiye’ye getirilerek Türkiye’nin sağlık kuvvetlerine emanet edildi.

O genç kız, telefonda konuştuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a defalarca defalarca teşekkür ederken hep birlikte hem duygulandık hem de böyle bir ülkenin bir ferdi olduğumuz için gururlandık.

Leyla Gülüşken’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmasını izleyince HDP Milletvekili Remziye Tosun’u anımsadım.

Hani bir ay önce Diyarbakır sokaklarında eline megafon tutuşturduğu gence “Evlerinizden çıkmayın, hükümet Kürtlerin ölmesini” istiyor diye kara propaganda yaptırmaya çalışan vekil.

Merak ettim acaba Remziye Tosun, Batmanlı Leyla’nın yardım çığlığını duyunca, ardından hükümetin o yardım çığlığını duyup aileyi Türkiye’ye getirip tedavi altına almasını öğrenince ne hissetmiştir?

O sözleri sarf ettiğinden dolayı utanmış mıdır?

Hiç zannetmiyorum.

Aksine Türkiye’ye ve hükümete duyduğu öfkenin, nefretin aynısını o yardım çığlığında bulunan kıza ve babasına karşı duyduğunu düşünüyorum.

Bu bir niyet okuması falan değil.

Beyinlerini “terör virüsü” saranların hepsi öyle çünkü.

“Terör virüsü”nün semptomları böyle çünkü.

Bakınız, o genç kız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken kendisi gibi Batmanlı olup, onunla aynı ülkeye yerleşen Kurdo Baksi adlı PKK yardakçısı bir yazar, İsveç basınına Türkiye’yi karalamaya çalışan demeçler veriyordu.

Utanmadan, sıkılmadan, yüzüme tükürürler diye düşünmeden.

Dedim ya “terör virüsü”ne yakalananların hepsi böyle.

HDP’nin, PKK’nın açıklamalarına bakın hepsi aynı.

“Türkiye rakamları gizliyor, birileri ölüme terk ediliyor” vs vs.

Sadece PKK çevreleri mi?

Elbette de değil.

“Terör virüsü” kapan herkes.

FETÖ’cüler, DHKP-C’ler ve diğerleri…

Hatta aynı çevreler bu ailenin Türkiye getirilmesinde bit yeniği arama çabalarına da giriştiler.

Lakin onlar o habis virüslerle girdikleri girdapta çırpınadursunlar Türkiye, Gülüşken ailesini ölüm döşeğinden alıp kurtarmakla inanılmaz bir iş çıkardı.

Öncelikle ölüme terk edilen bir adamı ve çocuklarını kurtardı. (İnşallah tedavileri çok iyi geçer kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.)

Bir diğeri Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun bir vatandaşının çığlığına duyarsız kalmadığını dünya âleme göstermiş oldu.

Ve bence en önemlisi “Türkiye’nin Kürtlere ayrımcılık yaptığı”, “Kürtleri öldürdüğü” ya da “Hükümetin Kürtlerin ölmesini istediği” kara propagandalarını yerle bir eden bir iş çıkarmış oldu.

 Ve bu olay, Erdoğan’ın birçok kez dile getirdiği, “Kimse Kürtlere devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir”,  “Türkiye, Kürtlerin de devletidir” sözlerinin en güzel tescillerinden biri oldu.

Bu olay, bu ülkenin Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla bu topraklarda doğan, bu topraklarda yaşayan, kendini bu topraklara ait hisseden herkesin ülkesi olduğunu, bugünkü yönetimin de, kendini bu ülkenin bir parçası hisseden herkese ayrım yapmaksızın kucak açtığının en somut göstergesi.

Varsın birileri kara çalmaya devam etsin…

Biz birbirimize, ülkemize kenetlendikçe onlar nefretlerinde boğulmaya devam edecekler.

KAYNAK: YENİ BİRLİK GAZETESİ
YORUMLAR 64
  • Kabuzer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan beyanat vermenin bir karşılığı yok mu hukukta,
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    emin değilim... gülüşken ailesinden de emin değilim... bu devletin şefkatini hakettiklerine dair ciddi şüphelerim var... yakında kokusu çıkar... ama inşallah yanılıyorumdur... çünkü o kadar çok ihanete uğradık ki...
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne denebilirki bir müslüman kürt olarak gözlerim yaşardi Asimin neslim dedigi nesil bu olsa gerek iyiki bu ülkede doğduk ve bu ülkenin ferdiyiz sagol RTE ömrün uzun olsun...
    Cevapla
  • dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Utalinacak yuzleri olsa hain olmazlar
    Cevapla
  • BOZO 3 yıl önce Şikayet Et
    yavv bigüne de bunların soytarılıklarıyla uyanmasak yeter yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!