Kasım celbi ne zaman terhis olacak ? Kasım celp dönemi tarihi açıklandı mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında terhis ve celp işlemlerinin 1 ay ertelendiğini duyurmuştu. 2019 yılının Kasım ayında askerlik vazifelerini yapmak için teslim olan askerlerin ne zaman terhis edileceği yoğun olarak araştırılıyor. TSK bünyesinde Kasım celp döneminde askere giden 66 bin askerin görev süresi uzatıldı. İşte terhis ve celp işlemleri detayları….

Kasım celbi ne zaman terhis olacak ? Kasım celp dönemi tarihi açıklandı mı?
Kasım celbi ne zaman terhis olacak ? Kasım celp dönemi tarihi açıklandı mı?
GİRİŞ 02.05.2020 12:16 GÜNCELLEME 02.05.2020 12:16

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kasım ayında görevini tamamlamak için askere gidenlerin terhis dönemleri yapılan açıklama ile 1 ay uzatılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada “ "Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" dedi. İşte Kasım celbinde askere gidenler için yaşanan son gelişmeler…

 

 

TERHİSLER NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 yılının Kasım celbinde askere giden askerlerin terhis olacağı tarih henüz net olarak açıklanmadı. 15 Nisan’da alınan terhis erteleme kararı sonrası Kasım celbiyle askere alınanların Mayısın ikinci haftası, 15 Mayıs tarihinde terhis edilmesi bekleniyor.

 

 

BEDELLİ ASKERLİK NASIL YAPILACAK?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak askerlerin terhis ve celp işlemlerinin kısa bir süre için durdurulması, askerliğini bedelli olarak yapacak olanların ise kışlalara gitmek yerine uzaktan eğitimle askerlik hizmetini yapmaları üzerinde çalışıldığını söyledi.Milli Savunma Bakanlığından ve Bakan Hulusi Akar’dan bedelli askerliğin nasıl yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!