Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü? Bayramda yasak olacak mı?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü ilan edilecek? Geçtiğimiz hafta ve bu hafta resmi tatillerle birleştirilen sokağa çıkma yasağı kararı sonrası, Ramazan Bayramı'nda yasak 9 gün mü olacak sorularını akıllara getirdi. İşte merak edilen soruların cevapları...

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü? Bayramda yasak olacak mı?
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü? Bayramda yasak olacak mı?
GİRİŞ 04.05.2020 11:29 GÜNCELLEME 04.05.2020 11:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı rutin hale dönüştü. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta resmi tatillerle de birleştirilen Sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz hafta 4 bu hafta 3 gün uygulanacak. Bu çerçevede Ramazan Bayramı sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında normalleşmenin ilk ışıklarını yaktı. Lakin son iki haftadır resmi tatillerle birleştirilen sokağa çıkma yasağı bayramda 9 gün uygulanacak mı sorularını akıllara getirdi. Peki sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramında 9 gün mü uygulanacak?

 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 9 GÜN MÜ UYGULANACAK?

Geçtiğimiz hafta ve bu hafta sokağa çıkma yasağı resmi tatillerle birleştirildi. Ramazan Bayramı sonuna kadar aynı şekilde devam edecek uygulama sonrası Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının kaç gün uygulanacağı 18 Mart günü düzenlenmesi planlanan toplantı sonrası netlik kazanması bekleniyor.

Zira bilindiği üzere 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı'nın 1. günü. 23 Mayıs Cumartesi günü ise arife. Bayramın ikinci ve üçüncü günü de hafta içine denk geliyor. Hürriyet'in haberine göre söz konusu tabloda sokağa çıkma yasağının 9 gün olabileceği yönünde. Ayrıca diğer seçenekler arasında Ramazan Bayramı'nın arife günü dahil olmak üzere 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi yönünde.

 

Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi halinde yasak 22 Mayıs saat 24.00'da başlayacak, 31 Mayıs saat 24.00'da bitecek.

BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta sokağa çıkma yasağı 30 Nisan saat 24.00'dan sonra başlayacak. 3 Mayıs saat 24.00'dan sonra sona erecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van genelinde ve Zonguldak il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR 6
  • orhangazinin Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    9 günlük sokağa çıkma yasağı olacağını zannetmiyorum.Ancak 19 mayısla Ramazan Arefe Günü ve bayramı Birleştirilirse olabilir.Ama Ramazan bayramında 4 gün sokağa Çıkma yasağı kesin gibi görünüyor
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    9 gün tatil yokki kısıtlama olsun. Nereden çıkarıyor bunu insanlar anlamadım. Zorla kısıtlama olsun diye mi uğraşıyoruz.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu zorlamalar karşısında resmî ödeneklerimiz karşısında doğacak mağduriyet lerimizi devlet gelip düzeltmesi gerekir cekim yazılırsa bunu hem ödemeli hem ticari sicilimi ve itibarımı ve akabinde hukuk sal süreçlerden bizler muhaf tutacak açıklamaları da yapması çoktan geldi ve gecdi böyle bir şey yok ya öleceksek ölek yada bu işi enine boyuna adam gibi her şeyiyle sahip çık böyle yarım yumalak saçma sapan olmaz tepki gelir öfke gelir
    Cevapla
  • Merhaba 3 yıl önce Şikayet Et
    18 martta belli olacak
    Cevapla
  • Fedakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle tüm yurtta yasak olmasi lazim butun illerde yasak olmasi sart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı