Konya göle balık bırakan esrarengiz ABD'liyi konuşuyor

Konya'da, ABD uyruklu Chesterr Juall'ın (60), izinsiz olarak Altınapa Baraj Gölü'ne bıraktığı balıkların, Japon balığı olduğu ortaya çıktı. 10 bin lira idari para cezası uygulanarak gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyeden, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Juall'ın kaldığı otelden bu sabah ayrıldığı öğrenildi. Amerikalı'nın balıkları baraj gölüne bırakma nedeni, henüz bilinmiyor.

GİRİŞ 30.04.2020 14:19 GÜNCELLEME 30.04.2020 14:37
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Konya'da, bir otelde kalan ABD vatandaşı Chesterr Juall, 27 Nisan Pazartesi günü bir taksiyle Beyşehir Gölü'ne giderken, sürücüden yol üzerinde bulunan Altınapa Baraj Gölü kenarında durmasını istedi.

 

 

Sürücü, taksiyi baraj kenarında durdurdu. Chesterr Juall, sırt çantasından çıkardığı bir naylon içerisindeki kırmızı renkteki balıkları, baraj sularına bıraktı. Taksi sürücüsü de sosyal medyadan, Juall'ın balıkları baraj suyuna bırakmasını canlı olarak yayınladı.

GÖLE BALIK BIRAKTI

Görüntüleri izleyen taksicinin bir arkadaşı, durumu Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'na bildirdi. Federasyon yetkililerinin ihbarı üzerine görüntüyü inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Chesterr Juall'ın barajdaki balıklar için biyolojik bir çalışma yapmış olabileceğinden, virüs veya mikrop bulaştırmasından şüphelenip, polis eşliğinde Amerikalı'nın kaldığı otele gitti. 

 

 

SERBEST BIRAKILDI

Chesterr Juall'a izinsiz balık bıraktığı için 10 bin lira idari para cezası uygulandı. Yapılan araştırmayla, balıkların Japon balığı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan ve susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Juall, sevk edildiği adliyede mahkemece, adli kontrol getirilerek serbest bırakıldı.  Juall'in bu sabah kaldığı otelden ayrıldığı ortaya çıktı.

SİCİLİ KABARIK

Juall'in, 2015 yılında İstanbul'da kaldığı otelde, kadın görevliye 'cinsel istismara teşebbüs' suçundan yargılanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 14 Temmuz 2016 günü, 'yurt dışına çıkış yasağı' konularak tahliye edildiği öğrenildi.  O tarihte kaldığı otel odasında, çok sayıda bilgisayar ve bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu bildirildi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 55
  • Diksöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump'tan izin alınmadan bir abd li tutuklanamaz, tutuklansa bile bir telefonla serbest bırakılır.
    Cevapla
  • Edebali 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet onu gözlem altına çoktan almıştır.mit Türkiye'deki uzantı ve bağlantılarını kollarını takip etmek için istihbarat özel olarak serbest biraktirmistir.rahat uyuyun devlet hep 18 yaşında hep tetikte.nedenmi dünyanın gözü ülkemizde,bizim parmagimiz hep tetikte..devlet bu söylemleri inanın hak etmiyor..burası Türkiye gözümüz dünyanın üstünde rahat olun..Asker nöbette
    Cevapla
  • TATAR 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de Türkiye'de ne arıyormuş.Niye içeri alınıyor.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin içi ajan kaynıyor. Bu Avrupada olsa hiç ülkeler arası ilişkilerini bozmadan icabına bakarlardı.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye serbest birakılıyor. Bomba işleriyle uğraşıyormuş. Abd veya almanyada adamı serbest bırakmaz lar. Bizim devlet nerede?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini