Bitlis'te şehit uzman çavuşlar için tören

Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Eyüp Fidan (42) ve Hasan Kuzu (30) için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

GİRİŞ 03.05.2020 10:16 GÜNCELLEME 03.05.2020 10:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bitlis merkeze bağlı Sehi bölgesi yakınlarında, İl Jandarma Komutanlığı'nca devam eden 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Erhan Bahargülü Operasyonu'  kapsamında dün akşam saatlerinde bir grup teröristle temas sağlanması üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada jandarma uzman çavuşlar Eyüp Fidan ve Hasan Kuzu şehit olurken, 4 uzman çavuş ise hafif şekilde yaralandı.

Çatışma bölgesinden kaçan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatılırken, şehit askerler için de bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit yakınları ile polis ve askeri yetkililer katıldı.



Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, tören alanına getirildikten sonra öz geçmişleri okunup, İl Müftüsü Faysal Geylani tarafından dua okundu. Tören sonunda şehit cenazeleri, uçakla memleketlerine götürülmek üzere helikopterle Muş’a uğurlandı. Uzman Çavuş Eyüp Fidan Aksaray’da, Uzman Çavuş Hasan Kuzu ise memleketi Balıkesir’de toprağa verilecek.

 

 

YORUMLAR 21
  • hasan taştan 3 yıl önce Şikayet Et
    evlerimize ateş düşürenlerin ve sebep olanların evlerine barklarına ateş düşür ya rabbi
    Cevapla
  • hakperest 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin...kahramanlarımız
    Cevapla
  • Zaza Elaziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu mübarek aylar yüzüsuyu hürmetine şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennetti ala olsun inşaAllah Allah kafirler toplulugunu kahrışerif ismiyle kahrı perişan eylesin inşaAllah başın sag olsun cennet vatanım Türkiyem şehidin var nazlı yarim benim Türkiyemmmmmmmmmm
    Cevapla
  • corum 19 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin şehitlerimize alçaklar şu mübarek ayda yine kan kusmaya başladılar köpekler
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C şehit kabul buyurup rahmetiyle ve merhametiyle muamele eylesin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini