Ezan 6 dakika erken okundu: Bütün ilçe kaza orucu tutacak

Bursa'nın Karacabey ilçesinde merkezi sistemle 76 caminin hoparlörlerinden aynı anda ancak 6 dakika erken okunan akşam ezanı nedeniyle binlerce kişi, erken orucunu açtı.

Ezan 6 dakika erken okundu: Bütün ilçe kaza orucu tutacak
Ezan 6 dakika erken okundu: Bütün ilçe kaza orucu tutacak
GİRİŞ 03.05.2020 23:05 GÜNCELLEME 03.05.2020 23:08
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Karacabey İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya konuyla ilgili, hataya yol açan görevlilerin özür dilediğini belirterek, "Akşam ezanının sehven erken okunmasından dolayı ezana itibar ederek orucu vaktinden önce açanlar bu günkü orucu kaza edecekler." dedi.

76 CAMİDEN AYNI ANDA!

Karacabey ilçesinde Ulu Camii'nden okunan ve merkezi sistem nedeniyle ilçedeki 76 caminin hoparlörlerinden aynı anda halka duyurulan akşam ezanı, görevlinin dikkatsizliği sonucu 6 dakika erken okundu. Bazı vatandaşlar yanlışlığı fark ederken, bazıları ise ezan ile birlikte oruçlarını 6 dakika erken açmak zorunda kaldı. Yaklaşık 85 bin nüfuslu Karacabey ilçesinin sakinleri, "Orucumuzu ezana göre açtık. Ezan erken okununca 6 dakika orucumuzu erken açmış olduk. Biz hocaya göre hareket ettik. Herkes şimdi birbirine soruyor ne olacak diye. Ardı ardına 3 kere ezan okundu. Ama herkes ilk ezana göre orucunu açtı” ifadelerini kullandı.

İLÇE MÜFTÜSÜ: ORUCU KAZA EDECEKLER

Karacabey İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya konuyla ilgili, "Değerli Karacabeyliler, merkezi sistemde akşam ezanının sehven erken okunmasından dolayı ezana itibar ederek orucu vaktinden önce açanlar bu günkü orucu kaza edecekler. Ezanı merkezden okutan arkadaşlar, yaşanan hatadan dolayı özür diliyor” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 39
  • çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    camiler kapalı .namaz kıldırmıyorsunuz bütün gün evdesiniz.altı üstü ezan okuyacaksınız bunuda doğru düzgün ve saatinde yapın .yazıktır ya...
    Cevapla
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: ben habire doğruyu söylüyorum ama samimi müslüman yok. araştıran okuyan yok.müşahade yakin ehli.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İftarda daha doğrusu namaz bildirgesinde aslolan vakittir. Ezan değildir. Herkes vakte dikkat etmeli. Olsun, amaç Allah rızasıysa seve seve bir gün daha tutulur.
    Cevapla
  • vatandaş46 3 yıl önce Şikayet Et
    Ezan Okuyan şahıslar iyi araştırılmalı
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Her Müslüman ezan okunduğu anda bir vakitin doğru olup olmadığına bakmalı bu tür ihmaller ya kazara yada beceriksiz ilgisiz görevlilerin yüzün den her yıl bir yerde yaşanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar