19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? 16-17-18-19 Mayıs'ta yasak uygulanacak mı?

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı son iki haftadır resmi tatillerle birleştirildi. Şimdi ise 19 Mayıs'ında hafta sonu uygulanacak olan yasakla birleştirilip birleştirilmeyeceği herkes tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen yasağı detayları...

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? 16-17-18-19 Mayıs'ta yasak uygulanacak mı?
19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? 16-17-18-19 Mayıs'ta yasak uygulanacak mı?
GİRİŞ 05.05.2020 10:38 GÜNCELLEME 05.05.2020 10:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Corona virüs tedbirleri kapsamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam rutin olarak devam edeceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz iki hafta süresince 23 Nisan ve 1 Mayıs ile birleştirilen sokağa çıkma yasağı diğerlerne kıyasla 4 gün ve 3 gün olarak uygulandı. Şimdi ise 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusu akıllara gelmeye başladı. Peki 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı 4 gün mü ilan edilecek? İşte merak edilen sorunun cevabı...

 

19 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ? YASAK 4 GÜN MÜ OLACAK?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı iki haftadır resmi tatiller ile birleştiriliyor. Vatandaşlar ise 19 Mayıs'ın salı gününe denk gelmesi nedeni ile hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceğini merak ediyor. Şayet yasak 19 Mayıs ile birleştirilirse 16-17-18-19 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı 4 gün olarak uygulanacak. 

Yasak 15 Mayıs saat 24.00'de başlayacak. 29 Mayıs saat 24.00'de sona erecek.

 

Söz konusu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklaması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERİ KAPSAYACAK? 

Sokağa çıkma yasağının 19 Mayıs ile birleştirilmesi halinde 4 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağı, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak il sınırını kapsayacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR 2
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretten fazla ceza. bu nasıl mantık.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Ramazan bayramıylada birleştirseler süper olur büyük şehirler için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu