Fahrettin Altun ders verdi: NY Times geri adım attı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’yi her fırsatta karalayan, son olarak Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı ülkeler arasında saymayan New York Times gazetesine ders verdi.

Fahrettin Altun ders verdi: NY Times geri adım attı
Fahrettin Altun ders verdi: NY Times geri adım attı
GİRİŞ 04.05.2020 23:07 GÜNCELLEME 04.05.2020 23:09
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü ABD gazetesi The New York Times'ın 1 Mayıs tarihli başyazısında Almanya başta olmak üzere bazı ülkelere övgüler düzülürken, Türkiye’nin başarıları hasır altı edilmişti. Bunun üzerine harekete geçen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dünyaca ünlü gazeteyi hatasını düzeltmek zorunda bıraktı. New York Times gazetesine hitaben bir mektup kaleme alan Fahrettin Altun, Türkiye’yi gözardı edenlere sayılarla cevap verdi. Altun, mektupta “Başyazınızda bir başarı hikâyesi olarak övgüler düzülen Almanya’da bir milyon kişi başına 83 kişi kovid-19 nedeniyle ölürken, yaklaşık 40 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’den bahsedilmemesi dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından itibaren sağlık sistemine milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını hatırlatan Altun, bu yatırımlar sayesinde yeni vakaların önlendiğini; 60 bin’e aşkın vatandaşın ise başarıyla tedavi edildiğini vurguladı. Altun, kamu kurumlarının özel sektör işbirliğiyle gerekli adımları atarak, tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıttığını hatırlatırken; aralarında Amerika Birleşik Devletleri’nin de bulunduğu 57 ülkeye malzeme ve yardım gönderdiğini ifade etti.

New York Times gazetesinin, Altun’un mektubunu yayımlamak zorunda kalması, yapılan hatanın kabul edildiği şeklinde yorumlandı.

NEW YORK TİMES GAZETESİNİN TÜRKİYE KONUSUNDA KARNESİ KIRIKLARLA DOLU

Avrupa ve dünya basını ne zaman Türkiye önemli adımlar atacak olsa daima Türkiye aleyhinde yaptığı haberlerle ön plana çıkıyor. NY Times da bu gazetelerin başında geliyor. Peki New York Times'ın yaptığı haberler neydi? Birlikte hatırlayalım...

- Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık kumpasına; çukur operasyonlarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar Türk devletinin ve demokrasisinin karşı karşıya kaldığı tüm saldırılara destek oldu.

- 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından günler sonra FETÖ elebaşısının makalesini yayımlayarak terör örgütü liderini aklamaya çalıştı.

- New York Times, Koronavirüs salgını sırasında Türkiye’ye yönelik saldırılarını sürdürdü. Gazetenin Türkiye’yle hiçbir ilgisi olmayan salgın haberlerinde Türkiye’den fotoğraflar kullanarak algı operasyonu yapmaya kalkması üzerine İletişim Başkanlığı yine harekete geçerek, dünyaca ünlü gazetenin editörüne özür diletmişti. 

- Aynı gazete, hiçbir kanıt göstermeden Türkiye’nin KOVİD-19 kaynaklı ölümleri gizlediğini iddia etmişti. İddia, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’a dayandırılmıştı. 

- New York Times İstanbul bürosunu İngiliz muhabir Carlotta Gall yönetiyor. Büroda bir süredir asistanlık yapan Şafak Timur ise daha önce terör bağlantısı nedeniyle kapatılan İMÇ TV’de çalışıyordu. Timur’un sosyal medya hesaplarında Türkiye’yi karalayan, terör örgütlerine ve uzantılarına müzahir paylaşımlar yaptığı dikkat çekiyor.
 

YORUMLAR 43
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına sağda solda yarkadaşı ciddiye alan kaldımı.... adam sazan, nasıl ediyo ediyo bi anda sazan sürüsünü topluyo... adam çok doğru bişey b,le söylese sazan demesinler diye ordan uzaklaşırım...
    Cevapla
  • Alto 3 yıl önce Şikayet Et
    NewYork Times gazetesinin genel patronu kimdir?Arthur Ochs Sulzberger Jr. Yahudi kokenlidir.Israil'in sag kolu.Erdogan dusmani oldugu acikca bellidir.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yahudi Gazetesi bizim Chp, lilerle aynı Zihniyet!. :)
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    NY Times gazetesi devletin en üst berdesinden sürekli olarak ifşa edilirse, halka ve diğer dünya ulkelerinde bu gazetenin marifetleri kamu oyu önünde aciklanirsa, Türkiye de çalışanları sürekli izlenerek kontrol altında tutulursa ,fitne ve fesat bir nebze durur. Bu gazete dünyada Yahudi'nin elindeki en büyük araçtır. Bu gazete ve TV ,sosyal medya ile dünya siyasetini kontrol ediyorlar.
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ölü sayısını gizliyor yaşlı ve yabancı ölümü açıklamaları inandırıcı değil,..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!