Ramazan ayının atmosferinden etkilendi, Müslüman oldu

Kayseri’de Ramazan ayının atmosferinden etkilenen Danimarkalı Malene Goldbeak Jorgersen, Müslüman olarak ‘Zehra’ ismini aldı.

GİRİŞ 05.05.2020 15:51 GÜNCELLEME 05.05.2020 17:27
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Alanya ilçesinde turizm sektöründe çalışan Kayserili Mustafa Apılı, burada Danimarkalı 22 yaşındaki Malene Goldbeak Jorgersen ile tanıştı. Nişanlanan çift daha sonra Kayseri’ye geldi. Ramazan ayının atmosferinden etkilenen Danimarkalı Malene, Müslüman olmaya karar verdi. İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreniyle şehadet getirerek Müslüman olan Malene, ‘Zehra’ ismini aldı.

 

Törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Böylesine güzel bir ayda, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı içerisinde evlerimizde ruhlarımızın sıkıldığı bir zaman diliminde Ramazan bütün merhameti ile gönüllerimizi hoş edecek iklimi ile geldi. Birde Ramazan ayı içerisinde böyle bir ihtida merasimi hüznümüzü ortadan kaldıracak, neşemizi ve mutluluğumuzu sağlayacak bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Zehra, Müslümanların diyaloglarından, ibadetlerinden, Ramazan’ın bu manevi ikliminden etkilenerek Müslüman olma isteğini bildiriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Malene ise, “Müslümanların oruç tutması çok güzel, çok hoşuma gitti. Fakirleri çok iyi anlayabiliyorsunuz. Kimin parası olduğunu, kimin aç susuz kaldığını anlıyorsunuz. Bu benim çok hoşuma gitti. Ben Danimarka’dayken kendimden başka kimseyi düşünmüyordum ama burada oruç tutunca aç susuz insanların halini daha iyi anlayabiliyorum” dedi.

YORUMLAR 34
  • life 3 yıl önce Şikayet Et
    BAREKALLAH Rabbim hidayetini mübarek eylesin, istikametten ayırmasın.
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    darisi icimizdeki gavurlarin basina
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    MAŞAALLAH BAREKALLAH TEBAREKALLAH kız sana Allah cc seni nuruyla şereflendirsin inşaAllah amiiiin
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    elin gavuru ramazanı görüp imana geliyor bizde ki bazı tipler ise ramazanı görüp daha da gavurlaşıyor.senin hikmetinden sual olmaz rabbim..
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    allah devamını erdirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı