Tam bitti derken COVID-19 o ilimize yeniden kabus gibi döndü

Türkiye'nin ölümcül koronavirüsle mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Kırıkkale'de, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı zafere ramak kala, rehavet ve tedbirsizlik nedeniyle vakalar bir gün içinde yeniden yükselişe geçti. Bu gelişmenin ardından Vali'den önemli çağrı geldi.

Tam bitti derken COVID-19 o ilimize yeniden kabus gibi döndü
Tam bitti derken COVID-19 o ilimize yeniden kabus gibi döndü
GİRİŞ 05.05.2020 19:00 GÜNCELLEME 05.05.2020 20:11
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

COVID-19'un Türkiye'de görülmesinin ardından sonra Kırıkkale'de de önlemler sıkılaştırıldı.

Alınan önlemler sayesinde mücadelede kısa sürede olumlu sonuçlar alındı. Son iki haftada neredeyse hiç yeni vakanın görülmediği Kırıkkale'de, tedavi gören hastaların tamamı taburcu oldu. Sevindirici veriler halk arasında rahatlığa yol açtı.

KABUS BİR GÜNDE ŞEHRE GERİ DÖNDÜ

Tam salgın kontrol altına alındı derken, koronavirüs kabusu bir günde şehre geri döndü. Bu haftanın başında, sadece bir gün içinde Kırıkkale’de vaka sayısı önemli sayıda arttı. Son vakalar incelendiğinde buna tedbirsizliğin yol açtığı ortaya çıktı. Risk taşıyan kişilerin şehir merkezinde, ilçelerde ve köylerde akrabalarını ziyaret ettiği belirlendi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: LÜTFEN...

 

 

Bunun üzerine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yazılı bir açıklama yaptı. Sezer, "Uyarılara aldırış edilmemesi, tüm çabaları boşa çıkaracaktır" dedi.

"Lütfen" diyerek halkı uyaran Sezer, salgın tehdidi tamamen sona erene kadar, eş dost akraba ziyaretlerinin ertelenmesini istedi.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 91
  • Selami 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında normalleşme tamamiyle iş hayatına ve üretime yönelik olmalıydı. Gezmek tozmak ve ziyaretler ve ayrıca alış veriş için henüz çok erken. Ülkemizde virüs sıfırlandıktan sonra her şeyi yapabiliriz.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Afyonda aynı herkes bana bir şey olmaz, tehlike geçti havasında. Marketler de olmasa kimsenin maske takacağı yok. Dışarıdan örneğin İstanbuldan gelecek enfekte bir kişiye bakar bu iş. Unutmayın İstanbuldan gelen bir öğrenci iki gün içinde 64 kişiyi enfekte etmişti bir ilimizde. Ölüm Allahın emri de buna cinayet denir ve hesabını Allah sorar.
    Cevapla
  • TURAB 3 yıl önce Şikayet Et
    Eş dost akraba ziyaretine gitmenin sırası mı şimdi? Hani kafatası içinde bir et parçası var ya! İşte onu kullanmak Allah'ın cc emridir. Bu emre uymak tüm müslümanlara farzdır.
    Cevapla
  • akk 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes birbirini iftarlara çağırıyormuş, bu durumda bulaşma bitmez, sabredelim kendi evimizde iftar yapalım maske takalım ve fiziki mesafemizi koruyalım.
    Cevapla
  • Torun 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendini bir şekilde koruyacak malesef sorumsuzca hareket eden insanınız azımsanmayacak kadar var uyarı kul hakkı dinlenmiyor ben büroma iki kişiden fazla ve maskesiz almıyorum dezenfektanım ortada duruyor.sabahları çamaşır suyuyla temizlik yaparım herkes görevini yaparsa virüs yayılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!