Bakan Koca: Bu ilacı 400 hasta için temin ettik, kullanmayı planladığımız bir ilaç

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü enfeksiyonları için bir tedavi olarak geliştirilen koronavirüse karşı da olumlu sonuçlar alınan Remdesivir ilacının 400 hasta için temin edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 06.05.2020 18:57 GÜNCELLEME 06.05.2020 19:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, Koronavirüse karşı birçok ülkenin kullanmaya başladığı Remdesivir ile ilgili "Bu ilacı 400 hasta için temin ettik. Önümüzdeki günlerde kullanmayı planladığımız bir ilaç." ifadelerini kullandı.

REMDESİVİR NEDİR?

Remdesivir, nükleotid analogları sınıfına ait yeni bir antiviral ilaçtır. Gilead Sciences tarafından Ebola virüsü hastalığı ile Marburg virüsü enfeksiyon tedavisi için geliştirilmiş ilacın daha sonra aralarında respiratuvar sinsitiyal virüsü, Junin virüsü, Lassa ateşi virüsü, Nipah virüsü, Hendra virüsü ve koronavirüslerin de (MERS ve SARS virüsleri dahil) yer aldığı diğer tek sarmallı RNA virüslerine karşı antivirütik aktivite gösterebildikleri bulunmuştur.

YERLİ İLAÇ TR-C 19’DA SON DURUM

TR-C 19 ilacının araştırma aşamasında olduklarını aktaran Bakan Koca, "Şimdi ruhsatlandırma safhasında olmadığını biliyoruz. Araştırmaların önünü açan, destek sağlama noktasında gayret içindeyiz. Bu ilaçla ilgili araştırma safhasında olduğumuzu biliyoruz. Klinik araştırma safhasına geldiğini biliyoruz. Bununla ilgili müracaatın olmadığını, klinik safhasından sonra ruhsat safhasına gelecektir" diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı kasıp kavuran pandimiye karşı tüm dünya birlik olması gerekirken birileri bulduğu ilaç aşı parayla satmaya kalkması etik değil binlerce can var işin ucunca
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hain CHP bütün bunları görmüyor yapılan yatırımlara özellikle de şehir hastanelerine ne kadar karşı olduğunu gizleyerek ille de maske diyor. Bir de utanmadan o gece yalan söyleyerek vaka sayısında 7 sıradayız diyor oysa ki 8. sıradayız ve 10 gün içerisinde inşallah 10. sıraya düşeceğiz. Hain CHP istemesede.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık sistemimizin ve hükümetimizin başarısını çekemeyen bir CHP li milletvekili, yandaşı İP li bayan milletvekiliyle beraber Sayın Mehmet Metinere dün şöyle diyor " ama sizde maske dağıtamadınız." Sanki maske dağıtamadığımız için başarısız olmuşuz da algı yapıyor. Vefat oranımız Almanyadan bile az, yoğun bakım yatak doluluğu hiç bir zaman yüzde 40 aşmadı. Sağlık ordumuz bilhassa hastanelerimiz istenen düzeyinde üzerinde.
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    dsö remdevisir yaramaz dedi her konuda yalan söyleyen itabari sifir olan dsö seytanin tarihatin aparati..onlar ne diyorsa tersi dogrudur..zaten remdevisir abd de bi ilac sirketi tarafindan etkisi oldugu gecen günlerde kanitlandir. dsö önce etkisiz dedi sonra ayni gün sildi yaziyi ..
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Ercument ovali hocanin 23 nisani beklmeden adini duyurdugu var olan ama korana da etkili bir ilac mutlaka kullanin dedidigi be sosyal medyada adamin linc edilmesine neden olan ilac bu degil miydi ben mi yanlis hatirliyorum !!
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Millete hatırlıyorum gibi ayak yapma ovalının hakkı neyse cevaben vermiş bakan bey
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet buyurduğun üzere yanlış biliyorsun bu o ilaç değil... Bir bilgi paylaşacaksan doğru paylaş gerçi troller doğru paylaşım yapamaz. Dornaz Alfa idi onun tavsiye ettiği ilaç. Öğrendin şimdi....
    Cevapla
  • Er Al 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Yanlış hatırlıyorsun. E. Ovalı Roche firmasının ilacını söylemişti. Etken maddesi Dornaz Alfa olan Pulmozyme ilacı...
    Cevapla
  • selami 3 yıl önce Şikayet Et
    O ilaç Dornaz Alfa, bu ise Remdesivir.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    O ilaç Dorrnaz Alfa bu ilaç ile alakası yok Pulmozyme 2.5mg Amp KT İndir PULMOZYME 2,5 mg/2,5 ml inhalasyon çözeltisi Solunum yolu ile uygulanır. Steril Etkin madde: 2,5 mg dornaz alfa içerir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı