Ordu'nun Kabadüz ilçesinde corona sonrası nüfus yüzde 70 arttı

Karadeniz'de mayıs ayı sonunda başlayan yayla ve köylere göç geleneği, corona virüs salgını nedeniyle bu yıl erken başladı. Ordu'nun Kabadüz ilçesine göç edenler nedeniyle nüfus yaklaşık yüzde 70 arttı.

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde corona sonrası nüfus yüzde 70 arttı
Ordu'nun Kabadüz ilçesinde corona sonrası nüfus yüzde 70 arttı
GİRİŞ 08.05.2020 15:40 GÜNCELLEME 08.05.2020 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalabalık şehirlerden uzaklaşarak daha sakin olan köy ve yaylalara çıkanlar, sosyal izolasyon kuralına uymadıklarından burada yaşayan özellikle yaşlı nüfusu risk altında bırakıyor. Uzmanlar, corona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla köylerde de tedbirler alınmasını istiyor.

 

 

Türkiye'de de görülen corona virüs salgınına karşı vatandaşlar tedbir almayı sürdürüyor. Karadeniz'de gelenek haline gelen ve mayıs ayı sonunda başlayan yayla ve köylere göç geleneği, bu yıl corona virüs salgını endişesi nedeniyle erken başladı. Corona virüs salgınından korunmak isteyenler, şehirlerden uzaklaşarak daha sakin ve ıssız olan yayla ve köylere çıkıyor. Ordu'nun Kabadüz ilçesinin nüfusu şehirlerden göç edenlerle yaklaşık yüzde 70 arttı. İlçede mahalle ve yaylalar dolup taştı. Karadeniz’de köy ve mezralardaki evlerine çıkanlar, sosyal izolasyon kuralına uymadıklarında burada yaşayan özellikle yaşlı nüfusu risk altında bırakıyor.

YORUMLAR 1
  • Gaç urdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereye gideh ya.Hapşırmıyah mı , Pıskırmıyah mı. Öleh mi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir