Evlat nöbetindeki ailelerin 'Anneler Günü' buruk geçti

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 134 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemine sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle 2 gün ara verdi. Anneler Günü için kendilerine getirilen çiçekleri kabul etmeyen gözü yaşlı anneler, 'En büyük çiçek bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı istiyoruz' diyerek gözyaşı döktü.

Evlat nöbetindeki ailelerin 'Anneler Günü' buruk geçti
Evlat nöbetindeki ailelerin 'Anneler Günü' buruk geçti
GİRİŞ 10.05.2020 22:02 GÜNCELLEME 10.05.2020 22:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarından uzak Anneler Günü'ne giren aileler, kaldıkları otelin lobisinde eylemlerini sürdürüyor. Anneler Günü nedeniyle kendilerine verilen çiçekleri de kabul etmeyen evlat nöbetindeki anneler, tek istekleri çocuklarına kavuşmak olduğunu ifade etti.

'6 YILDIR ANNELER GÜNÜ'NÜ UNUTMUŞUM'

Bursa'dan gelen Türkan Mutlu, 6 yıl önce Balıkesir'de üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmayan ve kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Ceylan Şeyma Tekin (24) için 16 Eylül günü HDP il binası önündeki oturma eylemine katıldı.  Kızı Ceylan'ın kaçırıldıktan sonra Anneler Günü'nü unuttuğunu söyleyen Türkan Mutlu, "Bugün Anneler Günü'dür. Biz anneler günü yaşamıyoruz ki. Ben 6 senedir Anneler Günü'nü unutmuşum. Ne Anneler Günü'müz var ne de gecemiz gündüzümüz var. Bugün bizim için en büyük büyük hediye evladımıza kavuşmaktır. Kızımın teslim olmasını istiyorum. Bütün annelerin gününü kutlarken, bizlere dua etmelerini istiyoruz. En büyük hediye, en büyük çiçek evlatlarımızdır" dedi.

'OĞLUM GİTTİĞİNDEN BERİ KİMSE BANA ÇİÇEK ALMADI'

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde fırında çalışan oğlu Fatih'in (24), 2015 yılında terör örgütünce dağa kaçırıldığını ifade eden anne Sevdet Demir (55), 13 Eylül'de oturma eylemine katıldı. Sevdet Demir, oğlunun yolunu gözlediğini ifade ederek, oğlu gittikten sonra kimse kendisine çiçek almadığını söyledi. Demir, "Anneler Günü'nü, bayramları unuttum. Çocuklarımız yokken mutlu olamıyoruz. Oğlum gittiğinden beri kimse bana çiçek almadı. Ölene kadar oğlumu yolunu bekliyorum. Ölsem de gelsin mezarımın üstüne. Gözüm hep yoldadır oğlum. Kurban olayım sana oğlum, sesini özledim. Ben çiçek istemiyorum, seni istiyorum. Benim çiçeğim sensin oğlum. Bütün anneler bize dua etsin" diye konuştu.

​ 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ayna 3 yıl önce Şikayet Et
    Annesi olmayan çok çocuk var. birde onları düşünen insanlar çıksada bu saçma gavur icadı günleri kaldırsa.sevgililer yani rezalet günüde var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'