4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında son dakika gelişmesi: Bu kentler muaf!

16-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında son dakika gelişmesi yaşandı. Büyükşehir statüsündeki 16 kentte sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

GİRİŞ 12.05.2020 12:33 GÜNCELLEME 12.05.2020 14:06
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından korona virüs önlemleri kapsamında 16-17-18-19 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı açıklandı. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede, "15.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 19.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak." açıklamasında bulundu.

Kısıtlamadan muaf tutulan şehirlerin valilikleri bu sabah peş peşe yaptığı son dakika açıklaması ile vatandaşları bilgilendirdi.

İşte kısıtlamadan muaf tutulan şehirler:

DENİZLİ KISITLAMADAN MUAF

Denizli Valisi Hasan Karahan, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını açıkladı. Vali Karahan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saat 00.00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.Karahan, "Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır." ifadesini kullandı.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: İLİMİZ MUAF TUTULMUŞTUR

Şanlıurfa Valiliği de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler kapsamında Şanlıurfa'ya giriş-çıkış kısıtlamasının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00'ten itibaren kaldırıldığı belirtildi.Açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:"Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

AYDIN VALİSİ: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, hafta sonu 4 gün boyunca Aydın'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını duyurdu.Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, "Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın'da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir" ifadelerini kullandı.

TRABZON YASAKTAN MUAF

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nin resmi Twiter hesabı üzerinden yapılan açıklamada "16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır" ifadeleri yer aldı.

ADANA DA YASAKTAN MUAF

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 1619 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım" ifadesini kullandı.

DİYARBAKIR DA YASAK'DAN MUAF

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından korona virüs önlemleri kapsamında 16-17-18-19 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklandı.

 Alınan karar sonrası resmi twitter hesabından açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 16-17-18-19 Mayısta sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Vali Güzeloğlu, “Değerli hemşehrilerim, Diyarbakır ilimiz genelinde; Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır. 

Lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam” dedi.

MUAF OLAN DİĞER BÜYÜKŞEHİRLER İSE ŞÖYLE

Antalya, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu ve Tekirdağ 4 gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayıldı.

 

YORUMLAR 62
  • malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler yaşlıların değil gençlerin yeridir. Gençlerle dolması lazımdır. Esas yaşlıların gelmesine gerek yok.
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    konyayı muaf tutun bugday anbarı
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeyi çenesine takıp dışarıda dolaşanları görüyorum. Sosyal mesafe hak getire. Bu kafayla virüs bitmez. Manavlar ürünleri kendileri seçiyor iyi de, o eller akşama kadar hem mevye sebze seçiyor, hem para alıp veriyor. Şimdi kimin eli daha temiz? Manavın mı, müşterinin mi?
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa adımını atan her vatandaşın maske takmasının mecburi olması ve ayrıca maskesiz dolaşana can acıtıcı ceza verilmesi lazım.Vatandaş maskeyi kafasının üstündeki güneş gözlüğü gibi çenesinin altında aksesuar olarak taşırsa bu işin içinden çıkamayız.Sağlık Bakanı uyarı üzerine uyarı yapıyor.Tedbir tedbir diye.Uymayanlara terörist halk düşmanı gözüyle bakmak lazım. Tedbir alan insanımızı tehlikeye atıyorlar bilerek ve birilerinin kaymağına yağ sürmeyi isteyerek.Bu işin başka tarifi yok.
    Cevapla
  • ekrem 3 yıl önce Şikayet Et
    cami yaşlıların durağı değil biz gençlerin heryaşındır bu musibetlerin bizi akılladırması gerekir ama ne yazık ki hala anlayamadık rabbim ümmeti muhammedi anlayanlardan eylesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi