Balıkesir'de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

Balıkesir'de, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Balıkesir'de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı
Balıkesir'de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı
GİRİŞ 12.05.2020 16:20 GÜNCELLEME 12.05.2020 17:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Balıkesir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Konuyla ilgili olarak Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

 

 

"Balıkesir'de Vali Ersin Yazıcı başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu maskesiz sokağa çıkmayı tamamen yasakladı. Daha önce açık ve kapalı belirli alanlarda maske zorunluluğu getiren kurul yasak kapsamını tüm kente yaydı. Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu önceki kararlarında pazar yerleri, marketler, toplu çalışma alanları ve toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu getirmişti. Bugünkü kararda ise cadde, sokaklar, parklar, alış veriş merkezleri gibi tüm açık ve kapalı alanlar yasak kapsamına alındı."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske takmak mikrobu bulaştırmamak ve bulaşmasını önlemek adına güzel bir uygulama . Balıkesir de görüyorum maskelerin çoğu çenede kimi kandırıyorsun kendini. Hala yere tüküren sümküren insanlar görüyorum. Pazar yerlerinde satıcılar avazı çıktığı kadar tükürük saçarak bağırarak satış yapıyorlar. Tükürük sattığı ürüne müşterisine ve esnaf arkadaşına ulaşıyor ciddi cezalar ödemedikçe akıllanamayız. Sorumlu ve eğitimli vatandaş olmalıyız.
    Cevapla
  • Siz 3 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir de yaşıyorum çok sevindim bütün illerde uygulansın insanlar sokaklarda her köşe kaldırım da saatlerce muhabbet sosyal mesafe yok biz haftalarca dışarı adım atmıyoruz ihtiyaç dışında virüs bitsin gitsin diye bu kendini bilmez insanların yüzünden artıyor maskesiz normal günmüş gibi dışardalar keyfi cezayı bassınlar böylelerine başka türlü anlamazlar biteceği varsa da bunlar gibiler yüzünden bitmez
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yetmez tüm 81 vilayette her kim olursa olsun sokağa adımını attığında evine dönene kadar maske takma mecburiyeti getirilmeli takmayanlara ceza kesilmeli bu iş ancak böylece hızla biter şimdi ne oluyor biri takıyor biri maske takmıyor ben maskesiz sokağa çıkmıyor ve eve maskesiz dönmüyorsam benim emeğime yazık değilmi birileri maskesiz sokaklarda fır döndü geziyor ben il valisi olsam kendi vilayetimde asla maskesiz kimseyi sokağa çıkarmam bu sıkı bir çekilde yapılırsa hızla normale döneriz aksi olursa bir ileri, bir geri devam eder
    Cevapla
  • azeri kızı 3 yıl önce Şikayet Et
    cok haklısınız
    Cevapla
  • senatör 3 yıl önce Şikayet Et
    yakup sen niye rahatsız oluyorsun ahmet güzel söylüyor salgınla böyle mücadele edersin ne var bunda
    Cevapla
  • yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    emredersin.sana mı kaldı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız