Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller: Maske takmayanlara ceza kesilecek!

10 ilde maske takmadan sokağa çıkmak yasaklandı. Corona viris tedbirleri kapsamında alınan karar çerçevesinde maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara bin TL cezai işlem uygulanacak. İşte maskesiz sokağa çıkılması yasaklanan iller...

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller: Maske takmayanlara ceza kesilecek!
Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller: Maske takmayanlara ceza kesilecek!
GİRİŞ 14.05.2020 14:58 GÜNCELLEME 14.05.2020 14:58

10 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Corona virüsle mücadelede en büyük silahlardan biri olan maskeler maske satın almaya gücü olmayan vatandaşlar için EPTTAVM ve E Devlet üzerinden yapılan başvurular neticesinde ücretsiz olarak dağıtılmaya devam ediyor. Ayrıca yapılan açıklamaya göre tavan fiyatı 1 TL olmak üzere 50'li paketler halinde Eczane, market ve medikal malzemesi satış noktalarında maske satışlarına da izin verildi. Peki hangi illerde maskesi sokağa çıkmak yasaklandı? Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER!

İl Hıfzısıhha Kurulları kuralları çerçevesinde 10 ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Yapılan açıklamaya göre Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak illerinde maskesiz sokağa çıkanlara cezai işlem uygulanacak.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerde maske takmadan sokağa çıkan vatandaşlara polis ve zabıta ekipleri tarafından bin TL cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

ERDOĞAN MASKE İÇİN SİNYALİ VERMİŞTİ

Covid-19'la mücadele sürecinde maske kullanımının önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan uzmanlar, normalleşme sürecinde maske kullanımının önemine vurgu yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs'ta Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, yeni tip corona virüsle mücadelede ortaya çıkan tablonun uzunca bir süre hayatı maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma ve temizliğe sıkı riayetin esasını oluşturduğu yeni düzene göre sürdürülmesi gerektiğine işaret ettiğini açıklamıştı.

"Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız." diyen Erdoğan, sokakta, markette, iş yerinde, her yerde fiziki mesafenin mutlaka korunması gerektiğini vurgulamıştı.

EPTTAVM ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TKLAYINIZ
E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'