Ne yasak ne uyarı dinlediler! Kayseri ve Kahramanmaraş'ta akılalmaz hata...

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Hüyüklü Mahallesi'nde yapılan nişan sonrası rahatsızlanarak hastaneye başvuran 5 kişinin yeni tip Koronavirüs testi daha pozitif çıktı. Karantinaya alınan mahalledeki pozitif sayısı 13 Mayıs itibariyle 81'e yükseldi. Kayseri'de de taziyeye giden kadın koronavirüs bulaştırdı, 30 ev karantinaya alındı. Filyasyon ekiplerinin de çalışması aralıksız devam ediyor.

Ne yasak ne uyarı dinlediler! Kayseri ve Kahramanmaraş'ta akılalmaz hata...
Ne yasak ne uyarı dinlediler! Kayseri ve Kahramanmaraş'ta akılalmaz hata...
GİRİŞ 14.05.2020 20:44 GÜNCELLEME 14.05.2020 20:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi kırsalındaki Hüyüklü Mahallesi'nde iki aile arasında nişan yapıldı. Nişana katılanlardan 5 kişinin rahatsızlanarak gittikleri hastanede yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine bin 600 kişinin yaşadığı mahalle Afşin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 8 Mayıs'ta karantinaya alındı.  

 

 

MAHALLEDE FİLYASYON ÇALIŞMASI

 

 

DHA'da yer alan habere göre Hüyüklü Mahallesi jandarma ekiplerince giriş çıkışlara kapatılırken, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Filyasyon ekibi hastanede tedavi altına alınan 5 kişi ile görüşerek nişana kimlerin katıldığı ve kimlerle temas ettiği bilgileri alıp mahalleye giderek tarama faaliyetlerine başladı. 

POZİTİF VAKA SAYISI 81'İ BULDU

Yapılan tarama sonrasında mahalledeki pozitif sayısı 17'ye çıktı. Bunun üzerine filyasyon ekibi çalışmasını daha da yoğunlaştırdı ve testleri pozitif çıkan kişilerin temas ettiği kişileri tek tek ziyaret edip test için sürüntü aldı. Yapılan testler sonunda mahalledeki pozitif vaka sayısı 30'a çıktı. 30 kişinin hastanede tedavileri sürerken, filyasyon ekibinin de aralıksız olarak çalışmaya devam ettiği kaydedildi. 

Filyasyon ekiplerinin yaptıkları tarama çalışmaları sonucu vaka sayısı bugün itibarıyla 81'e çıktı. Nişana katılanların yaşadığı ilçe merkezindeki Afşinbey Mahallesi'nde bulunan 8 ev de Afşin Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantinaya alındı.

Öte yandan filyasyon ekiplerinin Hüyüklü Mahallesi ve ilçe merkezinde karantinaya alınan evlerde tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

KAYSERİ'DE TAZİYEYE GİDEN KADININ KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI 30  EV KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, taziye evine giden Hatice A.'nın koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine yapılan testlerde, taziyeye katılan bazı kadınların da sonucu pozitif çıktı. Mahalledeki 30 ev karantinaya alınırken, jandarma ekipleri vatandaşlara maske dağıttı. 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinin Yemliha Mahallesi'nde Hatice A., 30 Nisan günü, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halil Bayram'ın evine taziyeye gitti. Evine döndükten sonra ise yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Hatice A., yapılan koronavirüs testi pozitif çıkınca Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Hatice A.'nın, taziye evine gittiğini söylemesi üzerine çalışma başlattı. Mahalleye giden ekipler, Hatice A. ile aynı taziye evinde bulunan kadınlara test yaptı. Bazı kadınların da koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 4 bin 500 nüfuslu mahallede, koronavirüs vakası görülen 30 ev, karantinaya alındı. Jandarma ekipleri mahallede önlem alarak, vatandaşlara maske dağıttı. 

"ÜFÜRÜKÇÜDEN DEĞİL"

Mahalle halkı, sosyal medyada yer alan 'üfürükçü kadın mahalleye koronavirüs bulaştırdı' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, tepki gösterdi.

Mahalleden Firdevs Çalışkan, "Bizim mahallemizde herkes birbirini tanır. Burada öyle üfürükçü falan yok. Yemliha'da herkes ekmeğinin peşindedir. Bizim mahallemizde üfürükçü veya kötü bir iş yok. Derdimiz çalışmak ve daha iyi bir yaşama sahip olmak"dedi.

Öte yandan yetkililer de, sosyal medyadaki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdiler.

YORUMLAR 36
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir Ahmahlıktır Halen insanlarımız Üfürükçü Tükürukcüye gidiyor Cağ Atlama Ney Yok Allahın bize Gönderdiği KURAN KERIM VU EDİLCEK DUALARI VARKEN NEDEN BIZIM İNSANLARIM HALEN BAŞKALRINDAN MEDED UMUYOR AZIK.
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    riski görün. bin kişiye bir kişi yetiyor.
    Cevapla
  • Hemşire babası 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu vurdumduymazlığa bir son verin artık. Evladımızı iki aydır göremiyoruz. Sizde anne-babasınız biraz sabredin de bizim gibi anne-babalar ve ailesini bekleyen evlatlarda artık görevde bulunan bu hastane çalışan ailelerine kavuşşun ne olur yeter artık
    Cevapla
  • Venhar BT oğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyor sabır sabır sabır
    Cevapla
  • res 3 yıl önce Şikayet Et
    almayin tedaviye meydanda biraz can cekissin millete de izletin
    Cevapla
  • şenol 19 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet işin şamatasında bana birşey olmaz mantığı ile gidiyor yahu kalabalıktan uzak durun temas etmen hayret birşeysiniz anlamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı