İyileşen hastanın yemek daveti koronayı tekrar hortlattı!

Kars 30 vakayla Türkiye'de koronavirüsün en az görüldüğü kentler arasında yer alıyordu. Ancak bu sayı son iki haftada tespit edilen 146 yeni vakayla 176'ya çıktı. Vaka sayısındaki bu ciddi artışın sebebi ise bir hayli ilginç. Kentte 2 hafta önce yapılan bir nişan etkinliği ile koronavirüsü tedavisinin ardından taburcu edilen bir kişinin boğa keserek yakınlarına yemek daveti vermesinin artışın sebebi olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 16.05.2020 12:24 GÜNCELLEME 16.05.2020 12:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’de koronavirüsü vakalarının en az görüldüğü kentler arasında yer alan Kars’ta 30 olan vaka sayısı, tedbirlere uyulmayınca iki hafta içinde 146 artarak 176’ya çıktı.

 

 

2 bin 145 kişiye test uygulanan kentte bugüne kadar 7 hasta hayatını kaybetti. Hastalardan 56’sı evlerinde, 53’ü ise karantina yurdunda takip ediliyor.

BOĞA KESİP, YEMEK VERİNCE…

 

 

Kent merkezinde iki hafta önce düzenlenen bir nişan etkinliği ile koronavirüs tedavisi sonrası taburcu edilen bir vatandaşın boğa keserek yakınlarına yemek vermesinin, vaka sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.

Kars’ın virüs vakalarında en çok artış gösteren 9 il arasına girmesini yorumlayan vatandaşlar, herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade ederek, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarında riayet edilmesini istedi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Vaka sayısının arttığı kentte tedbirler de sıklaştırıldı. Polis ekipleri gün boyu kentin dört bir yanında devriye atarak anonslarla konunun ciddiyetinin anlaşılması yönünde çalışma yapıyor.

Belediyenin hoparlörlerinden de sıkça anonslar yapılarak tüm vatandaşlar duyarlılığa davet ediliyor. Polis ekipleri, ayrıca vatandaşları maskeleri yerlere atmamaları konusunda da uyarıyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    boğa ziyafeti veren şimdi de kına yakmıştır
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse artık takmıyor ki. Kendine gelip bulaşmadığı için corona yok siyaseten abartılıyor diyerek he vatandaş kışkırtılıyor hem kurallara uyulmuyor ne kadar başı boş insanlarımız var. Artık polis bile bıktı bu kadar terbiyesizle uğraşmaya. Adam gibi afsız direkt ceza kesin nasıl kurala uyulur
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek bu şahsa hastanede çok iyi bakılmış ki korkmuyor. Avrupaya gönderinde görsün bi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'