Adnan Oktar davasında beraat talebi

Aralarında Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar'ın da bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adnan Oktar davasında beraat talebi
Adnan Oktar davasında beraat talebi
GİRİŞ 01.04.2008 22:41 GÜNCELLEME 01.04.2008 22:41
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Savcı, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın müsnet suçlardan dolayı ayrı ayrı beraatlarını talep etti.


İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Halil Hilmi Müftüoğlu, Hasan Basri Güner, Korkut Yasa, Tarkan Yavaş, Uğur Örmen ve avukatlar katıldı. Esas hakkında görüşünü açıklayan savcı Orhan Erbay, sanıklar hakkında 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'bu örgütü yönetmek ve örgüt adına faaliyette bulunmak' suçundan kamu davası açıldığını belirtti.


Savcı Erbay, dosyada da sanıklar aleyhine delil bulunmadığı belirterek, sanıklardan Adnan Oktar'ın 'suç işlemek için örgüt kurmak', diğer sanıkların ise 'örgütün yöneticisi olmak' ve 'örgüt adına faaliyette bulunmak' suçlarını işlediklerinin sabit olmadığını ifade etti. Erbay, bütün sanıkların müsnet suçlardan ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini talep etti.


Duruşmada, sanıklardan Hasan Basri Güner, Korkut Yasa, Tarkan Yavaş, Uğur Örmen ve Halil Hilmi Müftüoğlu, mahkeme heyetinin tarafsız hareket etmediğini iddia ederek Başkan Salih Öztürk ile Üye Hakimler Naşid Gürel ile Nuran Yalınbaş'ı ayrı ayrı reddettiklerine dair dilekçe verdi.


Müşteki avukatları Rezzan Aydınoğlu ve Nalan Kuğuoğlu, ret talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu ve ret taleplerinin davanın başından beri yapıldığını ifade etti. Mahkeme heyeti, sanıkların reddi hakim talebinin geçerli olmadığını ve bu yüzden bu talebin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.


Duruşmanın bitmesinin ardından Oktar Babuna ve kardeşleri, annesi Semin Babuna ile Türkan Akyüzalp'ün yanına gitti. Bu sırada Oktar Babuna, 'Bunlar beni öldürmeye çalıştı. Bu kadın, beni öldürmeye çalışanların evinden çıktı. Mafyayla işbirliği yapıyorlar' dedi. Polisler, Semin Babuna ile Türkan Akyüzalp'i adliye karakoluna götürerek, olayın büyümesini engelledi.


İHA

YORUMLAR 33
  • Yusuf Han 16 yıl önce Şikayet Et
    hoca. askerliğini para ile 1 gun yapmış birinin PKK hakkında yorum yapması kadar ilginc bir sey olamaz.Adana evinden dısarı cıkmıyor.Vatan evlatları cephede savasıyor oda mankenlerle ilgili davadan yargılanıyor.Eğitimsiz birinin bilim adamı gibi haber7.com da lanse edilmesi adnancıalrın tabiri ile gelenekçi müslümanları yanlış yonlendirmekten baska bir sey değildir.Haber7.comd a bu olaya maaalesef dahil oluyor.Hersey para değil başka yerlerden de reklma alabilirsiniz Tabi Allah bize yeter diyorsanız
    Cevapla
  • Baran BÜYÜKANIT 16 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye. Sn.Adnan OKTAR Osmanlının geri gelmesi için bütün hayatını ortaya koydu.. bütün Türkiye arkandayız hocam...
    Cevapla
  • mustafa kemal 16 yıl önce Şikayet Et
    Baskıya boyun eğmemek yakışır.... Karar beraat olduğu açık. savcı bile beraat istedi. konu saygıdeger hakimlerimizin, derin komunist devletin baskısına boyun eğip eğmeyeceği.bence geciken adalet sağlanacak. böylece Türk Devletine, Türk Milletine düşman komunist çetenin korkulu rüyası olan,Adnan hocanın önü açılmalıdır.pkk dtp kanalıyla güneydoğuda materyalist,bölücü, komunist propaganda yaparken, onun karşısındaki anti-komunist, anti-materyalist, anti-bölücü seferberlik yapacak tek guc olan Harun Yahya mahkemelerle durudurulmamalıdır.
    Cevapla
  • alp onder 16 yıl önce Şikayet Et
    geciken ADALET tecelli edecek bu sefer.... geçen gün gazete ilanında okumuştum.\"Türkiye yi Derin komünist devlet çetesine böldürmeyeceğiz\" diye.Sanırım bu ilandan sonra bu komunist çete hakimlere baskıyı arttırdı. Haklılar, Adnan hoca bölücüsüyle, pkksıyla, materyalistiyle, Darwinistiyle, Allahsızıyla, masonuyla FİKREN mücadele edip, kesin galip gelince şer cephesi harekete geçti anlaşılan. Adnan hoca tek başına arslanlar gibi sahada tek başına Türkiye, Türk Milleti ve İslam Ahlakı düşmanlarıyla mücadeleye devam ediyor.Geciken ADALET tecelli edecek
    Cevapla
  • bengisu kibar 16 yıl önce Şikayet Et
    KOMÜNİST DERİN DEVLET ARTIK İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI. Adnan Oktar\'ın Yaratılış Atlası milyonlarca kişiye gitti, evrim yok Allah var dedi ya, ondan bu tantana. Bu aileler yatsın kalksın şükretsin çocukları böyle güzel bir işe yardımcı oluyorlar diye.Oktar Babuna dünyanın her yerinde konferans veriyor evrime karşı, bu olayların nedenini ilkokul çocukları bile anlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?