İstanbul'a deniz altı metrosu geliyor

Beşiktaş’tan Sarıyer’e sahil boyunca deniz altından metro gidecek. Sarıyer’den Silivri, Kartal, Beykoz, hatta Olimpiyat Stadı’na gidilebilecek.

İstanbul'a deniz altı metrosu geliyor
İstanbul'a deniz altı metrosu geliyor
GİRİŞ 04.11.2008 00:02 GÜNCELLEME 04.11.2008 00:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın 3. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, çağdaş bir şehir yaratmada ulaşımın önemini vurgulayarak, “Metro ağımız tamamlandığında, Sarıyer’den Silivri, Kartal, Beykoz, hatta Olimpiyat Stadı’na gitmek mümkün olabilecek“ dedi.

Topbaş, İstanbul’a 4.5 yılda 22.6 katrilyon YTL yatırım yaptıklarını ifade ederek, bu yatırımın 13.4 katrilyon YTL’lik bölümünün ilçe ve beldelerde gerçekleştiğini söyledi. Topbaş, “27 Kasım’da 4. Levent’ten, Atatürk Sanayi Sitesi istasyonuna metronun deneme sürüşü başlayacak.

Metronun son durağı ise Sarıyer-Çayırbaşı olacak. Bu arada Beşiktaş’tan Sarıyer’e sahil boyunca deniz altından ulaşımı sağlayacak bir metronun da planlamasını yapıyoruz. İstanbul’da 500 Km üzerinde bir mesafe metroyla aşılıp, kentin trafik sorunu çözülecek” dedi. - anka

YORUMLAR 30
  • adem sarıkaya 15 yıl önce Şikayet Et
    yol calısmaları neden kısın yapılıyor. yol calısmaları neden kısın yapılır yazın yagmurdan vede çamurdan uzak okulların kapalı yanı trafıgın daha rahat oldugu zamanda degılde neden kısın yagmur kar camur ıcınde yol calısmaları yapılır ben anlamıs degılım bırı bana anlatsın
    Cevapla
  • S.Alparslan 15 yıl önce Şikayet Et
    Kimse otomobilinden vazgeçmez. Denizden otomobil transferi olmadığı müddetce ve E5 den şehir merkezine otomobilde azalma olmadıkça hiçbirşey değişmez.Avcılardan Kadıköy tarafına büyük 1000 otomobil alan gemilerin koyulması gerekir, italya ve yunanistan arasında olduğu gibi. Karşıya geçecek otomobiller yeşilköyden itibaren asya yakasına araba vapurları ile transfer yapılması gerekir.Ancak ozaman rahatlar.
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 15 yıl önce Şikayet Et
    Buda chp nin icraati.. İzmir'e de asma köprü ve içme suyu boru hattı yapılacakmış.İzmirden rodos adasına.Birde yamyamcıkların daha kolay beslenmebilmeleri için yeni yem boru hatları döşenecekmiş.Bu eşsiz tesislerin açılışı onuncu yıl marşı eşliğinde yapılacakmış.Buda chp nin icraati.
    Cevapla
  • onur çiçek 15 yıl önce Şikayet Et
    yavaş gidin. 15 senedir istanbulu siz ve sizin zihniyetiniz yönetiyor bu trafik böyl,e iken insanlar 3 _ 4 saat te karşıya gidip gelirken sanki burası istanbul değil de paris zannediyorum.
    Cevapla
  • mydmahmut 15 yıl önce Şikayet Et
    maslak metrosu. maslak metrosu ilk başladığı zamanlarda 29 ekim 2008de açılacak deniyordu deneme seferleri 27 kasımda deniyor şimdi marmaray 2012 de bitecek diyorlar projede görevli hocamız 2014e ancak açılır diyor sürekli projeler yapılıyor benim yolum üzerinde daha herhangi bir proje bitmedi metrobüs dışında metrobüste de yolda bir sorun olduğunda gidecek yolum kalmadı mecidiyeköy ve sarıyer otobüsleri kaldırıldı cevizlibağdan belediyeler yol alternatifi yapması gerekirken herkesi tek bir yoldan gitmeye mecbur ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı