Yaşar Nuri Öztürk: Fatih de çok şarap içerdi

İlahiyatçı Profesör Yaşar Nuri Öztürk, Mustafa filmini eleştirirken Atatürk'ü savunmak amacıyla Fatih Sultan Mehmet'in de şarap içtiğini söyledi.

Yaşar Nuri Öztürk: Fatih de çok şarap içerdi
Yaşar Nuri Öztürk: Fatih de çok şarap içerdi
GİRİŞ 04.11.2008 07:54 GÜNCELLEME 04.11.2008 07:54
Bu Habere 278 Yorum Yapılmış

Yaşar Nuri Öztürk, Ceviz Kabuğu programında Mustafa filmini sert bir dille eleştirdi. Sık sık polemikler doğuran konuşmalara imza atan Yaşar Nuri Öztürk bu kez de Osmanlı'nın efsane padişahı Fatih Sultan Mehmet'in şarap içtiğini söyledi.

Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu programına katılan Yaşar Nuri Öztürk, ‘Mustafa’yı “Atatürk’ü önce sıradanlaştırmak, sonra da dışlamak için yapılmış bir film” olarak değerlendirdi. Öztürk, “Bana göre bu film Atatürk’ü aleladeleştirmek için yapılmış. Aleladeleşirse etkisizleşir. Bu, Atatürk’e pusu kuranların oyunudur. Mustafa Kemal, Süleymaniye camisine haç takmalarına engel oldu. Hala Mustafa Kemal’in rakısı ile uğraşmaları ayıptır. Fatih Sultan Mehmet çok şarap içerdi. Şimdi onu kaç fıçı ile çağ açtı diye mi değerlendirmeli?” dedi.

(Vatan)
 

YORUMLAR 278
  • furkan 14 yıl önce Şikayet Et
    ... Fatih Sultan Mehmed Han'ın yazdığı şiirlerdeki aşk şarabını yani ilahi şarabı kendi içtiği şarap sanmış herhalde söyleyecek sözümüz yoksa sana Allah hidayet versin.
    Cevapla
  • Doktor Aga 15 yıl önce Şikayet Et
    F.S. Mehmet Peygamberimizden referansli! Peki sen kimden referanslisin y.n. ozturk. Peygamberimiz s.a.v. bir hadislerinde demiyormiki istanbulu fetheden kumandan ne guzel kumandan onun askerleri ne guzel askerler diye. E o zaman olay bitmistir. peygamberimizi seven O'na inanan birisi Ó'nun iyi dedigine kotu diyebilirmi. Diyemez. Demekki birileri Peygamberimize bile muhalefet edecek kadar pusulayi sasirmis. F. Sultan mehmet han Peygamberimizden referansli. Peygamberimizin sevdigini kotuleyen sen kimden referanslisin yasar nuri. Mert olda acikla kimelerden refransli oldugunu
    Cevapla
  • baybars can 15 yıl önce Şikayet Et
    bak şu konuşana.. psikolojik zihin altı tepkisi,fatih onun için karşı tarafın adamı,hani kanuni yasaklatmıştıya şu valside,bunlar valse hayran kalmışlardı hani şu kemalin hatıralarında önlü vals anıları falan vardır,valse ne kadar hayran olduğu filan,işte bunlar hep zihin altına işlenmiş haçlı zihniyetinin asimile ettiği yada azınlıkları kendilerini ifadesidir,o zat çok yazık etti memlekete muadilleride en az onun kadar zarar verdi,sokaklar travestilerle niye dolu acaba bizans zamanındada vardı bunlardan,yazık bizanlaşıyoruz
    Cevapla
  • arif bayram doğan 15 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar edepsizlik çok fazla, Allah cc ıslah etsin seni nuri bey-hoca diyemiyorum-. nasıl olur da sen Peygamberini yalanlarsın, bu kadar cehalet olur mu? Efendimizin övdüğü komutan nasıl olur da içki-şarap içer? ayıptıt ayıp, kendinize gelin. Fatihin r.aleyh.. tırnağı olsak sana da yeter bize. bu kadar da olmaz. şiddetle protesto ediyorum sizi. Yazık çok yazık, ilahiyatta size kıymet veren öğrencilere yazık. Alimler bozulmadan ahali bozulmazmış. Kıyamet yaklaştı iyice.
    Cevapla
  • hali bin velid 15 yıl önce Şikayet Et
    belam lar. işte laik devletin belamları seni gidi münafık tv lerde vaaz ettin .ALLAH ın kanunlarını redettın tagutun kanunlarıyla hükm etmek için siyasete atıldın laikligi dinsizligi korumak için tbmm de and içtin.herşeyi sen biliyormuş gibi.kibirli bir,tavırla,meydan okudun .sen kimsin nesin ,bir soylede bilelim,ne oldugun belli degil ama şü kesinki sen süleyman demirel gibi ,büyük münafıksın..hadi laflarınla cahil.insanları kandırdın kitaplarını sattın vekil.maasıda alıyorsun.peki,ALLAHI nasıl kandıracaksın.soysuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor