İzmir'de İlköğretim okulu müdürü tutuklandı

İzmir'de, çocukların okula kaydedilmesi karşılığında toplanan yüksek miktardaki bağışların zimmete geçirilmesi olayıyla ilgili ilköğretim okulu müdürü tutuklandı.

İzmir'de İlköğretim okulu müdürü tutuklandı
İzmir'de İlköğretim okulu müdürü tutuklandı
GİRİŞ 27.11.2008 22:37 GÜNCELLEME 27.11.2008 22:37

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan ilköğretim okulu müdürü Z.Ç, müdür yardımcısı S.Ö. ve okul aile birliği başkanı A.H, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan okul aile birliği başkanı A.H. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kalırken, okul müdürü Z.Ç. ve yardımcısı S.Ö. ''tutuklanmaları'' talebiyle mahkemeye çıkartıldı.

Nöbetçi mahkemede okul müdürü Z.Ç tutuklarken, yardımcısı S.Ö. ise serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcılığına başvuran bazı veliler, Güzelyalı'daki ilköğretim okulunun müdürü ile bazı yöneticilerinin, başka semtlerde oturan ailelerin çocuklarını bağış karşılığında okula kaydederek, söz konusu parayı özel harcamaları için kullandıkları yönünde ihbarda bulunmuş, savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, okulun bilgisayarlarında ve belgelerinde inceleme yapmıştı.

İncelemede, okul bölgesi dışındaki semtlerde oturan ailelerin çocuklarının 750 YTL ile 2 bin YTL arasında değişen bağışlar karşılığında okula kaydedildiği, makbuzlarda ve evrakta değişiklik yapımak suretiyle paraların büyük kısmının zimmete geçirildiğinin tespit edildiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi