Kar yağışı nerelerde devam edecek?

Türkiye Ukrayna üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde. Bugün bir çok kentte, kuvvetli karayel ile birlikte yoğun kar yağışı görüldü. Peki kar yağışı ne kadar sürecek.

Kar yağışı nerelerde devam edecek?
Kar yağışı nerelerde devam edecek?
GİRİŞ 24.12.2008 17:20 GÜNCELLEME 24.12.2008 17:20

İstanbul’da karayel kuvvetli esiyor, sıcaklık 0 derece hissedilecek. Bazı ilçelerde karla karışık yağmur, bazı ilçelerde ise kar var. Beykoz, Sarıyer, Samandıra, Aydos tepesi, Çatalça ve Kurtköy gibi yüksek yerlerde kar görülecek ancak Eminönü, Bakırköy, Beşiktaş gibi daha alçak yerlerde gündüz kar olasılığı düşük. Yağış akşama doğru hızını azaltacak. Bu gece kar hafif olarak sürecek ama buzlanmada başlayacak. yarın hava parçalı bulutlu ve soğuk. Ankara’da öğleden sonra daha kuvvetli olmak üzere kar yağışı var, yarın ise yağış yerini buzlanmaya bırakacak. İzmir çok soğudu, Bozdağlar’da hafif kar yağışı bekleniyor, ama şehir merkezinde önemli bir yağış olmayacak, sıcaklık 7 dereceye iniyor.

Bursa’da kar var, bir ara kuvvetli yağabilir. Adana bugün yağmurlu, yarın ise parçalı bulutlu ve soğuk olacak. Bugün İstanbul 3, Ankara 0, İzmir 7, Bursa 3, Adana 14 derece. 

Marmara çok soğudu ve bölgenin birçok yerine bu yılın ilk karı yağıyor. Edirne’de kar yağışı kısa sürdü, bugün hava açmaya bile başladı. Bursa, Sakarya, Bilecik arasında ise kar yağışı kuvvetli ve bu geceye kadar sürecek. Kuvvetli karayel nedeni ile sıcaklık bölgede -1 ila 0 derece hissediliyor. Yağış Marmara’yı bu gece yarısı hızla terk edeceğinden, buzlanma oluşmaya başlayacak. Kar Sakarya çevresinde yarın da hafif olarak sürebilir ama sonraki günlerde önemli bir yağış beklenmiyor. Soğuklar ise bir hafta daha kalacak. Edirne 6, Balıkesir ve Kocaeli 4 derece.

İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara başta olmak üzere yoğun kar var,sürüceler gerekli önlemleri almalılar. Sıcaklık 0 dereceye iniyor. Yarın kar oldukça zayıflıyor ve sonraki günler kuvvetli buzlanma ve ayazın etkisinde geçecek. Bugün Eskişehir ve Niğde 2, Sivas 1 derece.

Ege Bölgesi de çok soğudu, poyraz sert esiyor, sıcaklık kıyılarda 8, iç kesimlerde 3 dereceyi geçmeyecek. Kıyılarda önemli bir yağış olmasa da, Kütahya, Afyon, Denizli boyunca ise kar var, ancak kar kısa kalacak. Gece kesilecek yağışların ardından kuvvetli buzlanma oluşacak. Perşembe günü hava açık ve yine soğuk. Muğla 9, Afyon 4 derece.

Akdeniz Bölgesi’nin Adana bölümü, Girne ve Güneydoğu boyunca yağmur var. Antalya 13 derece...

Yağmur Güneydoğu’da daha kuvvetli yağıyor. Antalya ‘da ise önemli bir yağış yok. Soğuk hava güneye kadar indi. Yarın sıcaklık 10 dereceye düşerken, gece sıcaklığı ise iç kesimlerde 0 dereceyi bulacak. Bu nedenle Perşembe ve Cuma gecesi don oluşabilir. Diyarbakır 7 derece.

Doğu Anadolu’da bu iki gün yoğun kar yağışı var, köy yolları kapanabilir. Kar yarın önce Malatya-Elazığ çevresinden, Cuma günü ise bölgeden ayrılacak ama ardından yine dondurucu soğukları ve buzlanmaya neden olacak. Erzurum -2, Malatya ve Van 3 derece.

Karadenizliler dikkat: Bolu, Bartın, Kastamonu boyunca kuvvetli karayelle birlikte yoğun kar olacak. Samsun’dan itibaren kıyılarda ise kuvvetli yağmur var, kar yağışı sadece 1 gün yoğun yağacak, yarın çok hafifliyor Ancak kıyılarda yağmur devam edecek. Bugün Trabzon 13, Samsun 9, Bolu 1 derece.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL SICAKLIK DERECELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'