Tuncer Kılınç Paşa da gözaltında iddiası

Eski MGK Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç'ın da evinin arandığı ve gözaltına alınacağı belirtiliyor. Eski 2. Ordu Komutanı Org. Kemal Yavuz'da gözaltına alındı.

Tuncer Kılınç Paşa da gözaltında iddiası
Tuncer Kılınç Paşa da gözaltında iddiası
GİRİŞ 07.01.2009 11:25 GÜNCELLEME 07.01.2009 11:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Polis eski MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün evinde arama yapıyor. Eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da gözaltına alınacağı iddia ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün Çankaya'daki evinde, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın ise general lojmanlarındaki ikametinde polis ekiplerince arama yapılıyor.

 İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı uyarınca Ankara'da evlerinde arama yapılan kişi sayısı 6'ya yükseldi. Bu kişilerin ev aramaları tamamlanınca gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirileceği ve daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Emekli Orgeneral Kılınç'ın evindeki aramasında askeri savcının da bulunduğu öğrenildi.

Orgeneral Kılınç, 28 Şubat sürecinde MGK Genel ekreteri olarak görev almış ve açıklamaları ile belli kesimlerin tepkilerine neden olmuştu.

ORGENERAL TUNCER KILINÇ KİMDİR?

1960’ta Kara Harp Okulu’ndan, 1973’te Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. 1978-79’da Roma’da bulunan NATO Savunma Koleji’ne devam etti. 1979-82 arasında Brüksel NATO Karargâhı’nda Türk Askeri Temsilciliği’nde plan subayı olarak görev aldı. 1982-1984 yılları arasında Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği’nde Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı yaptı, 1984 yılında Milli Güvenlik Akademisi öğrenimine katıldı, 1984-1987 yılları arasında ise alay komutanlığı yaptı. 1987’de tuğgeneralliğe yükseldi, iki yıl Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, iki yıl da tugay komutanlığı yaptı. 1991 yılında tümgeneralliğe yükseldi ve bu rütbede bir yıl tümen komutanlığı, üç yıl da Belçika’da bulunan NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanlığı nezdinde Türk Askeri Temsilciliği görevini yürüttü. 1995 yılında korgeneral olmasını takip eden üç yıl süre ile Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı, bir yıl süre ile de kolordu komutanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında orgeneral oldu ve sıra ile iki yıl Üçüncü Ordu Komutanlığı iki yıl da MGK Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. 2003 yılında emekliye ayrıldı.

KAYNAK: HABER 7-AA
YORUMLAR 7
  • ceng arslan 15 yıl önce Şikayet Et
    PAŞALAR MI MAŞALAR MI. üniformalı HAYDUTLAR. o üniformalar şerefli insanlara layıktır. ama bunların ben türk olduklarına müslüman olduklarına inanmıyorum. bunlar SADDAM gibi bir gün türkiye yi İSRAİL e bir mermi sıkmadan teslim edecekler.
    Cevapla
  • senol kayıkçı 15 yıl önce Şikayet Et
    ////. işte bu ya hepsini tutuklayın bunların hepsi devletin çıbanları bunların yüzünden memleket ilerlemiyor
    Cevapla
  • aydın halıcı 15 yıl önce Şikayet Et
    derin devlet nedir?. derin devlet:işkal altındaki topraklarda veya işkal altındaki dost ülke topraklarında mevcut hakim otoriteyi zayıflatmak,yıpratmak,yıkmak,bertaraf etmek ve arzu ettikleri yönetimi ülkeye hakim kılmak maksadıyla yerli halkın desteğinide alarak kurulmuş olan gizli bir teşkilattır.dolayısıyla derin devletçiler şu anki akp hükümetini rejimi değiştirmeye çalışan işgalci bir güç olarak görmekte ve bu nedenlerden dolayıda akp hükümetini yıkmaya çalışmaktadır
    Cevapla
  • Feti ŞİMŞEK 15 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı daha neler var neler bunlar yavaş yavaş su yüzüne çıkanları. adaletin tecellisi aheste aheste
    Cevapla
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    PAŞAymış. hâlen geçerli olan yasaya göre PAŞA lafı yasaktır ey haber7! ısrarla paşa demenize anlamv eremiyorum. ilhami erdil gibi rütbesi erliğe kadar düşürülmüş,hapis yatmış zavallıya bile paşa diyorsunuz yav! ergenokon sen enymişsin böyle ergenokon. tiksinti geldi sizlerden...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler